AcasăNews"Acest caz de cenzura este unic in Europa"! Ce film a fost...

„Acest caz de cenzura este unic in Europa”! Ce film a fost interzis in Romania!

Filmul „Nymphomaniac Vol.II” trebuia sa aiba premiera in Romania pe 7 februarie, insa a fost interzis in cinematografele din tara noastra.

Comisia de rating a Centrului National al Cinematografiei (CNC) a considerat ca productia regizata de Lars von Trier trebuie  incadrata in categoria peliculelor „Interzise minorilor sub 18 ani si interzise proiectiei cu public”.

Anuntul a fost facut de catre distribuitorul Independeta Film. Conform sursei citate, comisia a transmis doar o notificare telefonica, iar certificatul de clasificare o sa fie eliberat pe 30 ianuarie. Independenta Film vrea sa depuna o contestatie imediat ce va primi notificarea oficiala.

„Acest caz de cenzura este unic in Europa, Romania fiind singura tara din Europa in care <Nymphomaniac Vol. II> este interzis”, au transmis reprezentantii casei de distributie. Chiar si asa, „Nymphomaniac Vol. I”, care a avut premiera in cinematografele din Romania pe 17 ianuarie cand a fost incadrat doar in categoria „Interzis minorilor”.

Insa, dupa ce in mediul online si in toate presa a aparut ca filmul a fost interzis, Independeta Film a anuntat ca membrii Comisiei de rating  ai CNC se vor reuni miercuri, la ora 15:00, pentru a viziona inca o data productia „Nymphomaniac Vol.II”. Decizia urmeaza a fi comunicata ulterior.

Din Comisia de rating a Centrului National al Cinematografiei (CNC) fac parte Cristina Corciovescu, Tudorel Butoi, Sorin-Gabriel Bian, Alexandru Chifu, Cristina Dochianu, Iulia Ioanitoaia, Narcisa Tcaciuc, Marin Vladimir si Mihnea Lazar.

author avatar
Andra Nesu
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger