AcasăNewsAcciza la carburanti, trimisa inapoi la comisii de plenul Camerei Deputatilor!

Acciza la carburanti, trimisa inapoi la comisii de plenul Camerei Deputatilor!

Ordonanta care prevede introducerea accizei la combustibil a fost trimisa inapoi, marti dimineata, la comisii de plenul Camerei Deputatilor. Initiativa a apartinut PNL, care a cerut un termen de o saptamana pentru rediscutare.

Liderului deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat ca liberalii nu vor vota supraacciza pe motiv ca nu exista garantii privind modul in care Executivul si-a propus sa utilizeze acesti bani.  Ordonanta care prevede introducerea accizei la carburanti va fi dezbatuta de urgenta marti la Camera Deputatilor, potrivit antena3.ro. Legea de aprobare a OUG in baza careia de astazi  acciza la carburanti este mai scumpa urmeaza sa fie dezbatuta si votata.

Desi liberalii au anuntat initial ca sunt de acord cu introducerea accizei, acum PNL a precizat ca, daca Guvernul nu precizeaza unde vor merge banii, vor fi impotriva taxei, mai ales ca, spun liberalii, exista contradictii in ce priveste directia in care vor merge banii, dupa ce premierul Ponta a spus ca se vor duce la constructia de autostrazi, iar ministrul Finantelor a vorbit de salarii si pensii.

Masura a fost publicata in Monitorul Oficial, astfel ca, de marti, 1 aprilie, romanii platesc 41 de bani mai mult pentru litrul de carburant de la pompa.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger