AcasăNewsAccidentul feroviar din Buenos Aires: Bilantul victimelor a ajuns la 50 de...

Accidentul feroviar din Buenos Aires: Bilantul victimelor a ajuns la 50 de morti si 675 de raniti -VIDEO

(foto: captura youtube)

Autoritatile au anuntat ca numarul mortilor din accidentul feroviar produs miercuri in Buenos Aires a ajuns la 50, iar cel al ranitilor este de circa 675. Multe dintre victime au fost scoase dintre fiarele contorsionate dupa ce au fost taiate acoperisurile vagoanelor.

(foto: captura youtube)

„Numarul mortilor se ridica la 50”, a declarat in cursul serii subsecretarul pentru Drepturile Omului al Guvernului de la Buenos Aires, Claudio Avruj, in timp ce Ministerul Sanatatii din oras a anuntat ca numarul ranitilor a crescut de la 600 la 675.

Accidentul s-a produs miercuri la o ora de varf (ora locala 8.36 -13.36, ora Romaniei), la intrarea in gara Once, din vestul capitalei argentiniene. Trenul, care asigura legatura intre periferia vestica a orasului Buenos Aires si centrul capitalei, transporta aproximativ 2.000 de pasageri. Din primele analize ale imaginilor inregistrate de camerele de supraveghere, difuzate la televiziunea locala, trenul a intrat in gara Once fara a frana, apoi a lovit tampoanele de la capatul liniei, conform Mediafax.

Echipele de interventie au incercat mai bine de patru ore sa scoata victimele prinse intre fiare, in primele doua vagoane, echipele de salvare fiind nevoite sa taie acoperisul acestora, au anuntat autoritatile. Iar martorii descriu scene de cosmar, cu pasageri plini de sange sau cu oameni desfigurati in urma accidentului.

[youtube]4AuAK0xHEa4[/youtube]

Trenul „a intrat cu o viteza de 20 de kilometri pe ora si a lovit tampoanele”, din motive care vor trebui stabilite de ancheta, a declarat ministrul Transporturilor, Juan Pablo Schiavi. Conductorul, desi era ranit, a reusit sa iasa din cabina ajutat de echipele de salvare. Potrivit lui Schiavi, conductorul era „un tanar de 28 de ani (…) care era odihnit deoarece incepuse tura cu cateva statii inainte”.

Acest accident este al treilea ca gravitate din Argentina, dupa cel de la Benavidez (periferia nordica a capitalei), datand din 1970, soldat cu 236 de victime si cel produs in 1978 in provincia Santa Fe, soldat cu 55 de morti.

[youtube]WRaWhaCbaiA[/youtube]

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger