AcasăNewsAccidentul feroviar care a ingrozit Spania. Mecanicul trenului a fost retinut (VIDEO)

Accidentul feroviar care a ingrozit Spania. Mecanicul trenului a fost retinut (VIDEO)

Barbatul aflat la mansa trenului de mare viteza care a deraiat in apropiere de Santiago de Compostela a fost retinut. In tragedia care a indoliat Spania si-au pierdut viata 78 de persoane, iar peste 120 de oameni au ajuns la spital pentru ingrijiri.

Mecanicul garniturii care a sarit de pe sine a fost la randul sau ranit dupa ce locomotiva si vagoanele s-au izbit violent de un zid, in conditiile in care in presa locala se vehicuuleaza faptul ca trenul avea o viteza de aproximativ 190 de km/h, in conditiile in care cea maxim admisa in zona in care a avut loc dezastrul era de doar 80 km/h.

Desi Francisco Jose Garzon Amom se afla inca sub supravegherea medicilor, intr-un spital spaniol, oamenii legii au dispus retinerea acestuia, pentru „infractiuni legate de accident”, si plasarea sub paza a salonului in care se afla conductorul, potrivit BBC.

Citeste si: Accidentul feroviar din Spania: Bilantul tragediei din Santiago de Compostela a ajuns la 78 de morti (VIDEO)

Marturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor accidentului de tren din Spania: “Eram inconjurati de cadavre”! (VIDEO)

SOCANT! Momentul in care “trenul mortii” din Spania se rupe in doua si se loveste de zid a fost filmat (VIDEO)

Inca de joi, anchetatorii care vor sa stabileasca exact cauzele producerii celui mai grav accident feroviar care a avut loc in Spania in ultimele patru decenii au incercat sa stea de vorba cu mecanicul, pentru a afla informatii pretioase in elucidarea acestui caz.

Cumplitul accident, inregistrat de o camera de supraveghere, a avut loc miercuri seara. La momentul producerii tragediei, in tren se aflau circa 250 de persoane, pasageri si angajati ai cailor ferate spaniole. Pentru 78 dintre acestia, medicii nu au putut face altceva decat sa constate decesul. Alte 120 de persoane au fost ranite, starea a 20 dintre acestia fiind grava.

[youtube]oH_IjAxDwLo[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger