AcasăNewsACCIDENTUL DIN UNGARIA: Ranitii adusi in Romania, constienti, ceilalti sapte, in stare...

ACCIDENTUL DIN UNGARIA: Ranitii adusi in Romania, constienti, ceilalti sapte, in stare critica!

Cei 11 romani care au fost adusi in tara, raniti in urma accidentului in care au fost implicati, vineri, sunt contienti, insa celelalte sapte victime, internate in patru spitale din Ungaria, sunt la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Romanii implicati in accidentul din Ungaria de vineri, care au putut fi adusi in tara vineri noapte, cu un avion militar, au fost preluati de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD si transportati la spitalele Floreasca – patru, Universitar – patru si Bagdasar-Arseni – trei, informeaza rtv.net.

Pentru transportarea celor 11 raniti, de la Baza 90 Otopeni, unde au fost adusi cu un avion militar, pana la spitalele unde au fost internati, a fost nevoie de interventia a patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple. Autospecialele au fost incadrate cu  echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti.

Victimele care au fost aduse in tara nu au rani foarte grave, unele dintre ele suferind fracturi care au fost deja operate in Ungaria, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu avionul militar Spartan pentru evaluarea situatiei si eventualul transfer de pacienti.

De asemenea, Arafat a mai precizat ca ceilalti sapte romani raniti in accident se afla in trei spitale din Budapesta si unul din provincie, fiind la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica. Decizia aducerii in tara se va lua pentru fiecare dintre acesti pacienti individual, a mai spus secretarul de stat.

Totodata, Arafat a subliniat ca autoritatile maghiare au pus la dispozitia celor romane tot ce a fost necesar pentru transferul ranitilor.

Autopsiile celor trei romani morti in accident au fost finalizate, iar trupurile neinsufletite vor fi aduse in tara dupa indeplinirea formalitatilor consulare.

Trei romani au murit si 18 au fost raniti intr-un accident produs vineri dimineata, in Ungaria, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger