AcasăNewsAccidentul din Muntenegru. Presa locala: Autocarul mergea cu 80 km/h, dublul vitezei...

Accidentul din Muntenegru. Presa locala: Autocarul mergea cu 80 km/h, dublul vitezei admise

Conform datelor preliminare ale anchetei privind cumplitul accident in urma caruia 18 romani si-au pierdut viata, in Muntenegru, publicate de presa locala, rezulta ca soferul ar fi condus autocarul, in momentul in care a avut loc tragedia, cu o viteza dubla fata de cea admisa pe sectorul respectiv de drum.

Potrivit editiei electronice a publicatiei Vijesti, datele adunate de anchetatori conduc spre ipoteza ca autocarul avea o viteza de aproximativ 80 km/h, in momentul in care a parasit soseaua si a cazut in rapa. Tahograful, aparatul care a inregistrat aceste date si care a fost demontat in cursul zilei de joi din „autocarul mortii”, ar indica faptul ca vehiculul de transport ar fi avut cu mult peste viteza permisa de lege pentru drumul periculos pe care se afla, respectiv 40 km/h, a precizat unul dintre anchetatori, pentru sursa citata. Investigatiile continua, insa, iar datele vor fi analizate in continuare de experti, urmand ca saptamana viitoare sa fie anuntate primele concluzii oficiale.

De altfel, una dintre ipotezele vehiculate in presa, imediat dupa producerea nenorocirii, a fost aceea ca soferul ar fi condus cu viteza prea mare, in momentul in care a iesit dintr-un tunel, ajungand sa piarda controlul volanului, autocarul sa rupa parapetii de protectie si sa cada in gol in rapa, de la aproximativ 30 de metri.

In urma accidentului ce a avut loc duminica seara, 18 romani au murit, printre acestia si unul dintre cei doi soferi ai autocarului, si alte 29 de persoane au fost ranite. Pasagerii care au suferit leziuni au fost adusi in tara marti, cu doua eronave militare, iar in prezent sunt internati in patru spitale din Capitala.

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger