AcasăNewsAccidentul din Apuseni. Raport: Avionul nu a avut anomalii tehnice la motoare

Accidentul din Apuseni. Raport: Avionul nu a avut anomalii tehnice la motoare

Reprezentantii Comisiei de investigatie privind siguranta aviatiei civile (CIAS) au dat publicitatii, luni, o declaratie provizorie cu privire la investigatia declansata dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni, in urma caruia au pierit pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

Cu o zi inainte de implinirea unui an de la tragedia aviatica, CIAS a facut publica declaratia in cauza, precizand ca „investigatia privind siguranta este in curs de finalizare”.

Reprezentantii Comisiei mentioneaza ca, pana la emiterea comunicatului provizoriu -ce precede  intocmirea Raportului Final cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie 2014, de pe raza judetului Alba – pasii urmati in aceasta investigatie, printre ei examinarea epavei si a locului accidentului, precum si analizarea datelor inregistrate pe GPS-ul gasit la bordul aparatului de zbor, dar si a conditiilor meteo in care s-a desfasurat zborul.

Una dintre concluziile anuntate in acest raport preliminar este aceea ca, din ceea ce rezulta din analiza facuta, avionul nu a avut probleme la motoare, in momentul producerii tragediei.  „Comisia (n.r) A analizat starea de functionare a motoarelor la momentul producerii accidentului, prin intermediul reprezentantului acreditat al NTSB, in laboratorul producatorului, respectiv Lycoming Engines din SUA. In raportul intocmit, producatorul motoarelor a mentionat ca nu a detectat anomalii tehnice care sa indice afectarea puterii motoarelor in conditiile de testare„, se arata in documentul dat publicitatii de catre reprezentantii CIAS.

Datele privind accidentul in care si-au gasit sfarsitul pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion vin cu doar o zi inainte de implinirea unui an de la tragedia aviatica din Apuseni. Alti cinci oameni aflati la bord- copilotul, dar si trei medici din Bucuresti si unul de la spitalul din Beius- au scapat cu viata in urma prabusirii avionului de tip BN-2A-27 Islander, intr-o zona montana inalta din Apuseni.

sursa foto: voceatransilvaniei.ro

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger