AcasăNewsAccidentul de la centrala nucleara din Ucraina pune pe jar autoritatile din...

Accidentul de la centrala nucleara din Ucraina pune pe jar autoritatile din Romania

Volodimir Demcisin, ministrul Energiei din Ucraina, a anuntat ca, pe 28 noiembrie, s-a produs un accident la centrala nucleara de la Zaporoje, cea mai mare centrala nucleara din Europa.

Desi politicianul ucrainean a dat asigurari ca incidentul este unul minor si nu exista pericol de iradiatii, autoritatile romane au intrat in alerta.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a convocat Comitetul ministerial pentru situatii de urgenta in vederea analizarii tuturor informatiilor referitoare la accidentul produs la centrala nucleara Zaporoje din Ucraina.

Se ia in calcul mesajul transmis de partea ucraineana, ministrul Energiei, Volodimir Demcisin, anuntand ca „nu exista nicio amenintare, nu sunt probleme cu reactoarele. Accidentul a survenit la Blocul numarul trei al centralei. Este o defectiune tehnica la care acum se lucreaza si speram ca in doua-trei zile sa reluam activitatea acestei unitati”.

Dupa accidentul de la Cernobal, din 1986, orice tara este obligata sa notifice AIEA cu privire la orice accident nuclear care poate avea un impact asupra altor tari. Iar autoritatile de la noi raman in alerta in conditiile in care centrala de la Zaporoje este situata la circa 500 de kilometri de granita cu Romania.

author avatar
Cristi Ionita
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger