AcasăNewsAccidentul de autocar soldat cu 18 morti: Raed Arafat si ministrul de...

Accidentul de autocar soldat cu 18 morti: Raed Arafat si ministrul de Externe, in Muntenegru

Oficialii romani au mers in Muntenegru pentru a coordona demersurile legate de asistenta romanilor raniti, dar si cele privitoare la repatrierea trupurilor celor 18 persoane care au decedat in urma tragicului accident din Podgorica.

Dupa ce au fost informati ca un autocar in care se aflau 47 de pasageri, toti romani -majoritatea persoane in varsta, a cazut, duminica seara, intr-o rapa, in Muntenegru, reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe au constituit o celula de criza. Pentru a se interesa de situatia victimelor, mai multi oficiali romani s-au deplasat in Muntenegru. Printre acestia, si ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, precum si secretatul de stat Raed Arafat.

De asemenea, conform MAE, inca de duminica seara, reprezentatii Ambasadei Romaniei in Muntenegru au mers de urgenta la locul accidentului. Ambasadorul roman a ajuns apoi la spitalul unde au fost transportati, cu mai multe ambulante, oamenii care au fost raniti dupa ce autocarul a rupt parapetii de protectie de pe marginea drumului si a plonjat intr-o rapa adnca de aproximativ 40 de metri.

Conform datelor oferite de catre reprezentantii MAE, se stie ca, pana la aceasta ora, bilantul tragediei indica 18 morti si 29 de raniti. Acestia din urma au fost transportati de urgenta la mai multe spitale din apropierea locului accidentului si urmeaza sa fie transferati, cu avionul, in Capitala. Patru dintre romani sunt in stare foarte grava, iar medicii urmeaza sa stabileasca daca pot suporta calatoria pana in tara, sau vor mai ramane internati la terapie intensiva in Muntenegru.

Srusa foot: pobjeda.me

543 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger