AcasăNewsAccidentul aviatic din Apuseni: Procurorii analizeaza documente cerute de la CSAT, STS...

Accidentul aviatic din Apuseni: Procurorii analizeaza documente cerute de la CSAT, STS si alte institutii

Procurorii militari care au preluat ancheta privind cumplitul accident aviatic in urma caruia au pierit studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan continua sa cerceteze documente si sa audieze martori in acest caz.

Procurorii Sectiei parchetelor militare care instumenteaza dosarul privind accidentul de avion produs pe 20 ianuarie, in Apuseni, la limita judetelor Cluj si Alba, au prezentat noi informatii privind stadiul anchetei. Astfel, echipa care se ocupa de caz a cerut o serie de documente pe care sa le cerceteze in vederea elucidarii motivelor care au dus la producerea nenorocirii. De asemenea, au fost chemati la audieri, in intervalul 17-21 martie, nu mai putin de noua persoane. Este vorba atat de martori, cat si de parti civile.

Cat priveste solicitarile privind documentele pe care procurorii militari le-au avut in vedere, pentru analiza, acestea au fost adresate Consiliului Suprem de Aparare a tarii, – respectiv inscrisuri prezentate la intrunirea CSAT din 2 februarie, precum si o serie de materiale de la alte institutii. Este vorba de solicitari adresate Serviciului de Telecomunicatii Speciale (declasificarea materialelor privind comunicarile efectuate prin intermediul serviciului „112” la data de 20 ianuarie, in legatura cu accidentul aviatic, precum si relatii privind tehnicile de localizare a apelantilor acestui serviciu), Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (relatii privind modalitatea tehnica in care furnizorii de servicii publice de telefonie asigura preluarea apelului la serviciul de urgenta „112” si faciliteaza localizarea acestor apeluri de catre SNUAU „112”), dar si Institutului de Medicina Legala Cluj Napoca („avizarea raportului de constatare medico-legala privind pe victima I.A.”)

Ancheta si audierile in acest caz continua, urmand ca reprezentantii Parchetului militar sa prezinte noi informatii, in perioada urmatoare.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger