AcasăNewsAccident violent în Bihor. Un camion și o cisternă s-au ciocnit, ambele...

Accident violent în Bihor. Un camion și o cisternă s-au ciocnit, ambele luând foc. Au intervenit urgent pompierii – FOTO/VIDEO

sursa foto: isubh.ro

Un camion care transporta tuburi de metal și o cisternă încărcată cu praf de beton s-au ciocnit, joi dimineață, într-o localitate din județul Bihor. După impactul puternic, autovehiculele de mare tonaj au luat foc. La fața locului au intervenit de urgență pompierii. Unul dintre șoferi a fost transportat la spital.

Accidentul a avut loc joi dimineață, 13 iunie, în localitatea Ceica, din județul Bihor. La fața locului au intervenit pompierii militari bihoreni și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ceica.

sursa foto: isubh.ro

Odată anunțați, prin 112, despre situație și că ambele autovehicule de mare tonaj au fost cuprinse de incendiu, cei de la ISU Bihor s-au mobilizat. Și au trimis mai multe autospeciale la fața locului. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat cu operativitate, la fața locului, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și șase echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Gărzii de Intervenție 1 Mai și Secției Beiuș, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de

descarcerare grea, o ambulanță SMURD tip B2, precum și o autospecială CBRN (de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară), întrucât în urma primelor informații primite de la apelanții numărului unic 112, nu s-a putut stabili natura încărcăturii, ulterior, aceasta din urmă fiind întoarsă din drum. De asemenea, a fost alertat SVSU Ceica, care a intervenit cu autospeciala de lucru cu apă și spumă din dotare”, s-a transmis de la nivelul ISU.

Ambii șoferi au reușit să iasă din cabine

Ambii șoferi au reușit să iasă la timp din cabinele autovehiculelor, înainte ca acestea să fie afectate de flăcări. Conducătorii auto au fost evaluați medical la fața locului, de către echipajele de salvatori, doar unul dintre șoferi fiind transportat la spital.

„Din fericire, atât șoferul autocamionului, care transporta tuburi de metal, cât și cel al autocisternei încărcate cu praf de beton, reușiseră să se autoevacueze din cabine, înainte ca acestea să fie cuprinse de flăcări.

Ajunse la locul accidentului, echipajele SMURD au evaluat medical cei doi conducători auto, unul dintre aceștia fiind asistat medical la fața locului și transportat ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, iar celălalt refuzând transportul la spital”, au mai transmis, într-un comunicat, reprezentanții ISU Bihor.

Din câte se poate vedea din imagini, pagubele provocate de flăcări sunt destul de însemnate. „Incendiul, care a mistuit cele două capuri tractor și a afectat semiremorcile celor două autovehicule, a fost stins în aproximativ 10 minute”, conform sursei citate.

sursa video: Facebook/Dumitras Tvd