AcasăNewsAccident naval pe brațul Chilia: şalupă a Gărzii de Coastă, scufundată de...

Accident naval pe brațul Chilia: şalupă a Gărzii de Coastă, scufundată de o barjă ucraineană!

barja

O barjă ucraineană a scăpat de sub control și a lovit pontonul de pasageri și pe cel al Poliției de Frontieră din Chilia Veche. Din păcate, un polițist de frontieră a fost transportat la spital.

Barja ucraineană a lovit pontonul de pasageri, alte pontone mai mici (private) și pontonul Poliției de Frontieră, unde era, printre altele, și o ambarcațiune militară care a fost băgată efectiv sub ponton.

Navrom nu mai acostează la Chilia Veche

Navele de pasageri ale Navrom nu mai acostează la Chilia Veche până la finalizarea expertizei privind starea pontonului. Reprezentanții Gărzii de Coastă au confirmat incidentul naval, care s-a produs la kilometrul fluvial 45.

Un convoi format dintr-un împingător și o barjă a avariat un ponton al poliției de Frontieră Române și un ponton al unei societăți comerciale. Un polițist de frontieră care se afla la bordul pontonului a suferit leziuni minore și a fost transferat la Spitalul Județean Tulcea.

Cercetările sunt continuate de Căpitănia Tulcea. Ambarcațiunea a ajuns sub ponton și s-a răsturnat”, conform unui comunicat de la Garda de Coastă.

author avatar
Andrei Ștefan