AcasăNewsAccident INGROZITOR la Cirque du Soleil: Un artist A CAZUT in timp...

Accident INGROZITOR la Cirque du Soleil: Un artist A CAZUT in timp ce realiza „Roata Mortii”

Un nou accident grav la Cirque du Soleil. Un artist al companiei canadiene a cazut in timpul spectacolului de vineri, cand prezenta publicului numarul numit „Roata mortii”. Incidentul are loc la numai cateva luni dupa ce o alta acrobata si-a pierdut viata in timpul unui spectacol care a avut loc la New York.

Spectacolul „Zarkana” a avut loc la Las Vegas, vineri noapte, iar in jurul orei 19.00 (ora locala), mexicanul Francisco Alegria prezenta publicului numarul „Roata mortii”, cand a alunecat si a cazut de pe roata. Numarul implica doi artisti care fac acrobatii in interiorul unor roti in continua miscare, la mare inaltime.

In urma incidentului spectacolul a fost intrerupt, iar barbatul ranit a fost transportat de urgenta la University Medical Center din Las Vegas, fiind acum in stare stabila. Artistul va fi externat in cateva zile.

Din nefericire, nu acelasi lucru se poate spune si despre accidentul petrecut in urma cu cateva luni, pe data de 29 iunie, cand artista  Sarah Guillot-Guyard, in varsta de 31 de ani, a cazut de la o inaltime de 28 de metri, dupa ce i s-a desprins cablul de siguranta, in urma ascensiunii prea rapide, si a murit.

In urma cu cateva zile, Administratia pentru sanatate si siguranta la locul de munca din Nevada (OSHA), care a citat Cirque du Soleil pentru sase capete de acuzare, a amendat compania cu peste 25.000 de dolari. Amenda a fost stabilita dupa ce au fost facute publice rezultatele anchetei, potrivit carora acrobata a murit din cauza faptului ca nu a fost antrenata suficient in privinta folosirii echipamentului. Totodata, Cirque du Soleil nu a indeplinit toate standardele de siguranta, potrivit aceluiasi raport.

[youtube]9wlUEh7RmQ8#t[/youtube]

Administratia a mai amendat Hotelul MGM, unde a avut loc spectacolul, cu suma de 7.000 de dolari, pentru faptul ca si-a expus angajatii la accidente la locul de munca, referindu-se la scena deschisa si la materialele pirotehnice folosite in timpul spectacolelor Cirque du Soleil.

Sursa: nydailynews.com

author avatar
Alina Costache
1.396 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger