AcasăNewsAccident feroviar in Polonia: Cel putin 14 morti si 60 de raniti...

Accident feroviar in Polonia: Cel putin 14 morti si 60 de raniti VIDEO

Cel putin 14 persoane au murit si alte 60 au fost ranite, sambata seara, in urma unei coliziuni frontale intre doua trenuri care se aflau pe aceeasi cale ferata la Szczekociny, in sudul Poloniei, aceasta fiind cea mai grava catastrofa feroviara din tara de dupa 1990.

„Pana in prezent, bilantul acestei enorme catastrofe feroviare se ridica la 14 morti”, a declarat ministrul de Interne Jacek Cichocki, ajuns la fata locului in noaptea de sambata spre duminica. Aproximativ 60 de persoane au fost spitalizate, dintre care majoritatea in stare grava, potrivit echipelor de salvare.

„Este cea mai mare catastrofa din ultimii multi ani”, a comentat premierul polonez Donald Tusk, care a mers la fata locului. „Ma tem ca numarul mortilor se va ridica la 15”, a adaugat el. Printre persoanele ranite usor se afla mai multi ucraineni. La bordul trenurilor se aflau, de asemenea, spanioli si francezi, dar acestia nu au fost raniti.[youtube]fxZItRaH7D8[/youtube]

In total, aproximativ 350 de persoane se aflau in cele doua trenuri in momentul accidentului, au anuntat caile ferate poloneze. Coliziunea intre un tren care se deplasa pe ruta Varsovia-Cracovia cu unul care merge de la Przemysl la Varsovia a avut loc in jurul orei 21.00 (22.00 ora Romaniei). Cele doua trenuri se aflau pe aceeasi cale ferata, potrivit companiei de cai ferate.

O ancheta a fost deschisa pentru a stabili motivele accidentului. Imaginile televizate au aratat doua locomotive si trei vagoane incastrate unele in altele. Serviciile de salvare se aflau duminica dimineata pe teren. Pompierii incercau sa scoata persoanele care se aflua in interiorul trenului. „Conditiile sunt foarte dificile. Trebuie taiate elementele dislocate „, a comentat Grzegorz Widawski, un pompier. „Unul dintre vagoane este rupt in doua” – este vorba despre ultimul loc care nu a fost inca verificat”, a adaugat el, citat de agentia PAP.[youtube]kcgSHintmc4[/youtube]

„Se pare ca nu mai sunt persoane ranite aflate in stare de constienta in vagoane”, a precizat minsitrul de Interne. In total, 450 de pompieri si circa 100 de politisti participa la operatiunile de salvare. „Am auzit un zgomot asurzitor si am fost smulsi din scaune”, a declarat un supravietuitor pentru agentia PAP. „Sunt fragmente de corpuri in vagoane si in exterior”, a adaugat aceasta persoana al carei nume nu a fost precizat.

„Este terifiant. Amploarea pagubelor este considerabila”, a comentat unul dintre pompieri pentru agentia PAP. Aceasta este cea mai grava catastrofa feroviara din Polonia din 1990, cand 16 persoane au murit in urma coliziunii a doua trenuri la Ursus, la periferia Varsoviei. In 1980, o alta catastrofa feroviara produsa in Polonia a provocat 67 de morti si 62 de raniti la Otoczyn, in apropiere de Torun, in nordul tarii, cand un tren de pasageri s-a lovit cu un tren marfar.

author avatar
Ciprian Purice
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger