AcasăNewsAccesul vizitatorilor la Spitalul Judetean Constanta, interzis incepand de vineri

Accesul vizitatorilor la Spitalul Judetean Constanta, interzis incepand de vineri

Pe fondul numarului crescut de pacienti diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare, mai-marii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” din Constanta au decis interzicerea accesului vizitatorilor in incinta unitatii spitalicesti.

Masura va fi luata incepand de vineri, 24 ianuarie, anunta institutia intr-un comunicat prin intermediul caruia pacientii care au de facut investigatii in cadrul spitalului sunt informati ca trebuie sa se echipeze cu halat, masca si totosi de unica folosinta. Acest echipament va putea fi gasit la intrarea in spital, la usa rotativa, si este disponibil gratuit, mentioneaza aceeasi sursa.

Din datele transmise public de unitatea spitaliceasca in cursul zilei de joi rezulta si ca in ultimul interval, mai precis „in saptamana 14-21 ianuarie, s-au inregistrat 87 infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) dintre care 79  au necesitat internare” si ca „72 dintre pacientii diagnosticati cu IACRS au varste cuprinse intre 0 si 14 ani”. Totodata, se mentioneaza ca in perioada amintita „au fost diagnosticati cu  pneumonie 106 pacienti (96  copii )  si au fost confirmate 4 cazuri de gripa (3 virus gripal AH1 si 1 AH3)”.

sursa foto: Facebook/scjuconstanta

251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger