AcasăNewsAccesul cu animalele de companie pe plajă, permis în anumite condiții. Ce...

Accesul cu animalele de companie pe plajă, permis în anumite condiții. Ce obligații au proprietarii

S-a aflat! Accesul cu animalele de companie pe plajă, permis în anumite condiții. Ce obligații au proprietariiS-a aflat! Accesul cu animalele de companie pe plajă, permis în anumite condiții. Ce obligații au proprietarii (sursa foto: alphapet.ro)

O veste cât se poate de bună pentru proprietarii de animale de companie care voiau să iasă la plimbare, de exemplu, cu câinele cât mai aproape de malul mării. Sau doar să vină cu tot cu prietenii necuvântători pe plajă, în sezonul estival, în perioada vacanțelor sau doar a week-end-urilor petrecute pe litoral.

Cristina Rizea, deputatul USR care a inițiat proiectul legislativ, a anunțat, marți, 15 februarie, că „de acum încolo accesul cu animalele de companie pe plajă este permis, evident cu respectarea anumitor reguli!”

Proiectul de lege depus în primăvara anului trecut a trecut, în această a doua zi a săptămânii, de votul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional. S-a aflat că au fost 284 voturi pentru, 1 împotrivă și 11 abțineri. Pasul următor va fi trimiterea legii la Cotroceni, pe masa președintelui, în vederea promulgării.

Ce obligații au proprietarii animalelor de companie

Lesne de înțeles, proprietarii animalelor de companie vor avea de respectat o serie de obligații – una dintre ele fiind aceea că patrupedele trebuie să fie ținute fie în lesă fie în ham. Nemaivorbind de faptul că trebuie să nu uite să strângă după animalul favorit, în cazul în care acesta face mizerie. Și să aibă, eventual, pregătite din timp acele punguțe de plastic pe care unii dintre stăpânii de câini le folosesc și în oraș atunci când ies la plimbare cu aceștia, pentru a putea strânge ce lasă în urmă patrupedul.

Concret, Cristina Rizea a trecut în revistă ce aduce nou legea în cauză. Și anume:

Permite accesul liber pe plajă cu animale de companie în extrasezon.

Permite accesul cu animalele de companie, pe plajă, în sezon cu acordul operatorului de plajă.

Este obligatoriu ca animalul de companie să fie ținut în lesă sau ham.

În plus cel care însoțește animalul de companie la plimbare pe plajă este obligat să îi strângă și mizeria.

Un aspect foarte important al noii legi este acordarea abilității de control și sancționare a nerespectării prevederilor de mai sus către toate instituțiile din domeniu: Poliție Locală, Poliție Națională, Jandarmerie”, a mai scris deputatul USR pe pagina de Facebook.