AcasăNewsAcademia Suedeză, farsă de stand-up comedy cu Premiul Nobel pentru Literatură

Academia Suedeză, farsă de stand-up comedy cu Premiul Nobel pentru Literatură

Scandal cât casa în sânul Academiei Suedeze, care este bănuită că a „măsluit” votul acordat câștigătorului premiului Nobel pentru Literatură. Se verifică lista convorbirilor telefonice efectuate din sediul Academiei, după ce autorul irlandez John Banville a reclamat că cineva l-a sunat anunțându-l că el este câștigătorul prestigioasei distincții!

Într-un interviu acordat Irish Times, John Banville a povestit că a fost sunat de un bărbat care s-a prezentat ca fiind Mats Malm, purtător de cuvânt al Academiei Suedeze, și care l-a anunțat, cu emoție în glas, că a câștigat Nobelul pentru Literatură. Ulterior, presupusul Mats Malm a sunat din nou și a lăsat un mesaj vocal menționând o neînțelegere de ultim moment între membrii Academiei, „ceartă” în urma căreia premiul a trebuit retras.

Scriitorul John Banville absolvă Academia Suedeză de orice vină și afirmă că, de fapt, autorul farsei este o persoană care are anumite resentimente: „Am certitudinea că nu eu sunt cu adevărat ținta. Cred că a presupus că îl voi crede și că voi face valuri în presă, spunând că este vorba despre o altă dispută între membrii juriului, ca atâtea altele”.

Culmea este că, atunci când a apelat înapoi numărul din arhiva telefonului său, scriitorul John Banville a fost redirecționat automat la biroul Academiei Suedeze. „Este cu adevărat o glumă nesărată”, a reacționat adevăratul purtător de cuvânt al Academiei Suedeze, Mats Malm. Deocamdată, se fac verificări în arhivele telefonice pentru a stabili dacă apelul a fost făcut din sediul Academiei sau dacă cineva a încercat în mod intenționat să facă să pară astfel.

Mats Malm a primit acceptul conducerii Academiei Suedeze să anunțe că scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a fost recompensată cu premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2018, în timp ce autorul austriac Peter Handke a primit Nobelul pe anul 2019. Reamintim că anul acesta s-au decernat două premii deoarece momentul din 2018 a fost anulat din cauza unui scandal de agresiune sexuală care a afectat „leadershipul” prestigiosului for suedez.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger