AcasăNewsAbsolventii de liceu care nu au luat BAC-ul ar putea intra la...

Absolventii de liceu care nu au luat BAC-ul ar putea intra la facultate, in anul pregatitor

O initiativa de amendare a Legii Educatiei, depusa miercuri la Parlament, i-ar putea ajuta pe absolventii de liceu care au nu au obtinut note de trecere la toate disciplinele examenului de bacalaureat, dar au o medie generala peste 7, sa se inscrie la facultate, intr-un an pregatitor.

Proiectul ce apartine senatorului PSD Ecaterina Andronescu acorda dreptul absolventilor sa se inscrie inca din aceasta toamna in universitatea la care doresc, astfel incat pana la bacalaureatul de anul viitor sa beneficieze de un an pregatitor. Practic, dupa parcurgerea acestei etape, elevii vor da din nou bacalaureatul, iar in caz de reusita vor avea echivalate creditele de studiu trecand astfel direct in anul II, scrie gandul.info.

Insa, daca nici anul viitor nu vor reusi sa obtina note de trecere la toate probele bacalaureatului, atunci vor mai avea o varianta: inscrierea la o scoala postliceala.

Initiativa fostului ministru al Educatiei ii are in vedere si pe absolventii cu rezultate sub-medie. Concret, textul face referire la reinfiintarea scolilor postliceale si la formarea profesionala prin ucenicie.

„Ideea a ponit de la nevoia de a le oferi celor aproximativ o suta de mii de absolventi care nu au promovat o solutie. Nu ii poti lasa in strada si nici nu rezolvi nimic daca vor ingrosa numarul somerilor”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Proiectul ar trebui sa intre in dezbaterea parlamentara in regim de urgenta, lucru greu de crezut avand in vedere majoritatea PDL-UDMR-UNPR din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger