AcasăNewsAbsolventii de liceu au facut coada la contestatii

Absolventii de liceu au facut coada la contestatii

Dupa ce s-au dezmeticit din socul provocat de esecul inregistrat la examentul de bacalaureat, majoritatea liceenilor s-au inghesuit sa depuna contestatii.

Liceenii au fost informati ca sesiunea din toamna a bacalaureatului va li la fel de grea ca si cea din vara

Zeci de mii de contestatii au fost depuse, ieri, la liceele din toate judetele tarii. In felul acesta, adolescentii spera sa obtina nota de trecere si sa-si salveze vara. Deloc impresionati de deznadejdea tinerilor, inspectorii scolari i-au avertizat ca in a doua sesiune (august-septembrie), vor avea parte de aceleasi exigente si conditii de examinare . „Prima sesiune de bacalaureat a fost un semnal de alarma pentru elevi, respectiv acela ca cine vrea sa promoveze trebuie sa invete. Recomandam tuturor candidatilor care vor participa la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, cu precadere celor respinsi in prima sesiune, sa puna mana pe carte si sa invete.

Sa nu creada cineva ca situatia va sta altfel, pentru ca nivelul de exigenta si de seriozitate va fi acelasi”, a declarat inspectorul Marian Banu, din cadrul ISMB. Vestea buna pentru absolventii de liceu a venit insa dinspre Ministerul Educatiei. Concret, secretarul de stat Catalin Baba a anuntat ca universitatile pot organiza inca o sesiune de admitere, in baza autonomiei institutionale, dupa bacalaureatul din toamna.”Discutiile pe care le-am avut cu rectorii indica disponibilitatea unor universitati de a organiza o a doua sesiune de admitere”, a mai  precizat Baba.

 

author avatar
eNational
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger