AcasăNewsAbsolut cutremurător: Bebeluș de doar două luni, mort în casă! Mama copilului,...

Absolut cutremurător: Bebeluș de doar două luni, mort în casă! Mama copilului, o tânără de 15 ani/Polițiștii fac cercetări

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Un caz tulburător a ajuns în atenția polițiștilor prahoveni, care fac cercetări pentru a stabili în ce condiții a sfârșit un copilaș de doar două luni, care a pierit într-o locuință din Ploiești. Cutremurător e și faptul că s-a aflat că mama bebelușului are doar 15 ani, fiind, așadar, minoră.

După ce s-a dat alerta la poliție, la fața locului a ajuns și un echipaj medical, însă, din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea copilașului, fiind declarat decesul acestuia.

„La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că un copil în vârstă de 2 luni a decedat în locuinţa sa din municipiul Ploieşti.

În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului, unde a fost identificată mama minorului, o tânără în vârstă de 15 ani şi copilul, care nu mai prezenta semne vitale, decesul fiind declarat de echipajul medical sosit la faţa locului”, a transmis, miercuri, IPJ Prahova, potrivit news.ro.

Se așteaptă rezultatul necropsiei

În acest caz s-a mai anunțat că, la o primă examinare vizuală a trupului copilașului, nu au fost zărite urme de violență. Urmează ca medicii legiști prahoveni să facă necropsia, fiind așteptat ca rezultatul acestei proceduri să le ofere informații importante anchetatorilor, cu privire la cauza decesului bebelușului.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi act sexual cu un minor, conform aceleiași surse. Se are în vedere, așadar, faptul că mama copilașului are doar 15 ani, fiind minoră.

Firea: Mamele minore nu sunt doar cifre în statisticile oficiale

În urmă cu doar câteva săptămâni, Gabriela Firea, ministrul Familiei în Guvernul Ciucă, anunța, în contextul unei vizite pe care o făcuse în județul Hunedoara, că „mamele minore nu sunt doar cifre în statisticile oficiale care ne tulbură, ci suflete care au nevoie de înțelegere”.

„Una dintre probleme importante ale României o reprezintă mamele minore. Chiar dacă anul trecut am avut cu 11% mai puține mame până în 18 ani, față de anul 2020, cifrele sunt încă îngrijorătoare. Am avut, totuși, aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame mult prea devreme, iar asta nu înseamnă creșterea sănătoasă a natalității pe care ne-o dorim cu toții”, transmisese Firea, într-o amplă postare pe Facebook făcută în 11 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger