AcasăNewsABN Amro, pagubita de Grecia cu 880 de milioane de euro

ABN Amro, pagubita de Grecia cu 880 de milioane de euro

ABN Amro a fost nationalizata in 2008

Banca olandeza ABN Amro a inregistrat pierderi mari in 2011, din cauza expunerii sale pe Grecia. Agentia Ficth avertizeaza ca statul elen a intrat in incapacitate de plata.

ABN Amro a fost nationalizata in 2008

ABN Amro, care are o subsidiara si in Romania, a fost nationalizata in 2008  de guvernul olandez, pentru a o proteja de criza financiara mondiala. Pierderile inregistrate de aceasta banca in urma expunerii pe Grecia au fost cauzate de creditele corporative garantate de statul elen, nu de imprumuturi directe catre guvernul de la Atena. ABN Amro, a patra banca din  Olanda ca marime, evolueaza intr-o economie despre care chiar oficialii olandezi au recunoscut ca se afla in recesiune. Autoritatile spera ca aceasta banca sa reintre in proprietate privata in 2014.

Incapacitate de plata

Fitch Ratings a revizuit in scadere ratingul Greciei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala, de la ”C” la ”RD” (Restricted Default – intrare restrictionata in incapacitate de plata). Calificativul ”RD” este folosit pentru emitentii care nu isi respecta obligatiile financiare catre creditori si investitori.

author avatar
Arpad Dobre
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger