AcasăNewsAbia ce începuse programul IMM INVEST, că site-ul s-a blocat. Reacția lui...

Abia ce începuse programul IMM INVEST, că site-ul s-a blocat. Reacția lui Cîțu

Ministrul Cîțu, tot cu PSD pe limbă: ”Trebuie să dispară” (foto: gov.ro)

Nici bine nu fusese anunțată, de către ministrul Finanțelor, lansarea programului destinat Întreprinderilor Mici și Mijlocii, că site-ul IMM Invest – pe care firmele doritoare ar fi trebuit să poată să se înscrie – s-a blocat.

Același Florin Cîțu a ieșit cu un nou mesaj, de această dată scris, în care a acuzat un „atac” în direcția site-ului. „Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptăm la o asemenea ticăloșie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public. De un lucru va asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio șmecherie”, a tunat ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Când va redeveni funcțional, doritorii trebuie să știe că înscrierea în program se face pe site-ul imminvest.ro.

Captură site

Orele trecute, Florin Cîțu anunțase, de la Palatul Victoria, că programul în cauză poate fi accesat pe tot parcursul anului și că se adresează companiilor mici și mijlocii din țară, nu doar celor afectate de criza COVID-19. „Guvernul României pornește al treilea program important în această primă fază. După programul cu șomajul tehnic, amânarea ratelor clienților la bancă, începem IMM Invest. Acest program este important nu doar prin dimensiune și caracteristici, (…), dar prin faptul că tot astăzi începem și etapa a doua. Intrăm cu acest program în etapa a doua, de repornire a economiei. Față de celelalte două programe, IMM Invest nu are nicio condiționalitate. Se adresează tuturor companiilor mici și mijlocii din România, nu doar celor care au fost afectate de criza coronavirus. Acesta este un program care, bineînțeles, poate fi accesat tot timpul anului, dar implicațiile sunt pe termen lung. Este un program prin care începem repornirea economiei”, precizase Cîțu, într-o declarație de presă.

Fără comisioane

Totodată, ministrul a explicat cum ar trebui să se desfășoare lucrurile: și anume că după ce se completează un formular se așteaptă unda verde de la platformă, iar apoi datele sunt trimise spre banca solicitată de fiecare client în parte. „Plafonul de garantare este de 15 miliarde de lei, o schemă de ajutor de stat care a fost aprobată de Comisia Europeană. Creditele sunt garantate cu până la 90%, în funcție de destinație – dacă sunt capital de lucru sau investiții. Calculele noastre arată că avem un grad de multiplicare de minim 75 de miliarde de lei în economie și, în primă fază, direct vor fi susținute aproximativ 600.000 de locuri de muncă. Pentru perioada următoare, deci începând de astăzi, companiile se pot înregistra pe platforma imminvest.ro. (…) Așa cum am mai spus, nu există comisioane. Comisioanele și dobânzile sunt suportate de Guvernul României, prin acest program”, a subliniat șeful de la Ministerul Finanțelor.

sursa foto: gov.ro

191 afisari

1 COMENTARIU

  1. S-a lansat platforma pentru IMM-uri. Domnului Câţu i-a alunecat piciorul pe blocstart şi acum acuză PSD-ul că i-a pus piedică. Şi i-a mai scos şi apa din bazin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger