AcasăNewsAbhazia si Osetia de Sud s-ar alipi la Rusia

Abhazia si Osetia de Sud s-ar alipi la Rusia

Sub ochii intregii lumi, refacerea URSS face pasi mici, dar siguri intru maretia Kremlinului

Abhazia si Osetia de Sud ar putea organiza anul viitor referendumuri in vederea alipirii la Rusia, potrivit unor surse din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), informeaza cotidianul Noviie Izvestia.

Sub ochii intregii lumi, refacerea URSS face pasi mici, dar siguri intru maretia Kremlinului

Potrivit unor surse care au preferat anonimatul, aceasta problema ar fi in curs de examinare in cadrul administratiei prezidentiale ruse, fiind necesara o evaluare atenta a consecintelor geopolitice si economice. Expertii au pareri impartite, unii considerand ca expansiunea Rusiei este plauzibila, in timp ce altii apreciaza ca Moscova ar putea risca agravarea izolarii pe scena internationala, scrie si agentia Ria Novosti. „Desigur, trebuie cunoscuta intai opinia locuitorilor din Abhazia si Osetia de Sud si abia dupa aceea sa se organizeze referendumuri. Daca numai 20 la suta dintre locuitori s-ar pronunta in favoarea aderarii Abhaziei la Rusia, ar fi inutila organizarea unui vot. Dar eu cred ca majoritatea populatiei locale ar vrea sa devina rusa”, a declarat Vadim Soloviev, vicepresedintele Comisiei pentru legislatie constitutionala din Duma de Stat.

Euronews blocat in Rusia?

Postul de stiri Euronews, cel mai vizionat din Europa, ar putea fi blocat in Rusia, pentru ca a difuzat o inregistrare video cu fortele ucrainene de securitate care trag focuri de arma spre un portret al presedintelui rus Vladimir Putin, scrie cotidianul Izvestia.” Scopul acestei tehnici este sa incite Europa impotriva Rusiei”, a afirmat deputatul rus Mihail Markelov care a trimis Serviciului federal pentru supravegherea comunicatiilor, informatiei si mass-media imaginile cu pricina. „Cei vinovati trebuie pedepsiti”, a adaugat el. Portretul lui Putin folosit ca tinta era modificat pentru ca acesta sa semene cu Hitler.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger