AcasăNewsAberatii totalitare: Cei nascuti dupa 1 ianuarie 2017 nu mai pot cumpara...

Aberatii totalitare: Cei nascuti dupa 1 ianuarie 2017 nu mai pot cumpara tutun

Un deputat, care pesemne se crede Stalin, Hitle si Ceausescu la un loc, a inaintat un proiect de lege prin care toti cei care se vor naste dupa 1 ianuarie 2017 sa nu poata cumpara produse de tutun niciodata. Un fel de sanatate facuta de de-a sila.

In prezent, potrivit legii, produsele de tutun se pot cumpara doar de cei care au peste 18 ani, insa deputatul vrea ca niciunul dintre cei care se nasc incepand cu anul viitor sa aiba dreptul de a cumpara tigari nici dupa implinirea varstei majoratului. „Fumatul si consumul de tutun sub orice forma reprezinta un risc clar si indiscutabil asupra sanatatii umane. Fumatul determina imbolnavire, suferinta si moarte si avand costuri care depasesc orice profit generat de industria de tutun. Nu exista niciun aspect al vietii umane care sa fie imbunatatit de sau prin consumul de tutun, cu exceptia profitului companiilor producatoare de tutun. Fumatul nu este un drept al omului recunoscut explicit de societatea umana moderna”, se arata in expunerea de motive a proiectului. Foarte frumos, domnule deputat, daca dragoste cu sila nu se poate, macar sanatate cu sila sa incercam, nu? Pai ia sa vedem, am mai pute propune ca tinerii nascuti dupa 1 ianuarie 2018 sa nu manance paine niciodata pentru ca tampeste, cei nascuti inainte de 1989 sa nu poata vota pentru ca au suportat comunismul care i-a stricat la cap, cei nascuti din 2020 incolo sa nu traga parturi  ca largesc gaura de ozon de deasupra Terrei, cei cu negi sa traiasca in comunitati numite neguri, si, foarte important, deputatii care produc proiecte de lege rupte din romanul 1984 a lui Orwell sa poarte un coif inalt din hartie rosie, ca sa stim in cine sa dam cu oua clocite. Bre, dom’ deputat, daca mai vrei idei d-astea,  contacteaza-ne, iti dam la propuneri cretinoide sa tot ai si dupa Apocalipsa.

Romanu si fumurile

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), fumatorul roman are intre 18 si 35 de ani, fumeaza mai putin de jumatate de pachet de tigari pe zi si plateste pentru acest viciu intre 51 si 100 de lei pe saptamana. Prima tigara o fumeaza in primele 30 de minute dupa ce se trezeste. Sondajul mai arata ca 18% dintre romani fumeaza tutun zilnic, iar 7% spun ca fumeaza, dar mai rar. 82% dintre fumatori au inceput sa fumeze inaintea varstei de 22 de ani, iar 49% spun ca au fumat pentru prima data inaintea de a implini 18 ani. Proportia respondentilor care au fumat inainte sa implineasca 15 ani este mai ridicata in cazul celor cu studii elementare, al intervievatilor din mediul urban si al barbatilor.

author avatar
National
149 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger