AcasăNewsAaron Drăgoi, la doar 7 ani, va reprezenta România la Campionatul Mondial...

Aaron Drăgoi, la doar 7 ani, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah

Aaron Drăgoi, la doar 7 ani, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah. Tânărul, înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu.

Aaron Drăgoi are doar 7 ani și este multiplu campion național și vicecampion la sportul minții, deținând peste 100 de trofee. Talentul impresionant al lui Aaron Drăgoi strălucește pe tabla de șah, pregătindu-se să reprezinte cu mândrie culorile României la prestigiosul Campionat Mondial de Șah. Micul maestru al șahului este un exemplu strălucitor al pasiunii, dedicării și perseverenței, inspirând o întreagă națiune prin realizările sale remarcabile. Cea mai mare reușită a tânărului este cucerirea titlului de Campion Național la Șah Clasic, în cadrul Concursului Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” din luna ianuarie a acestui an, unde a terminat turneul fără nicio înfrângere, deși a jucat într-o competiție cu copii mai mari. Acest rezultat l-a calificat să reprezinte România la Campionatul Mondial de Șah de anul acesta.

Recent, Aaron Drăgoi a fost înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, recunoscând talentul său excepțional în domeniul șahului. Înscrierea în campanie reprezintă pentru tânăr o oportunitate de dezvoltare personală și profesională, care îi va deschide noi orizonturi în călătoria sa către excelență.

Pasiunea lui Aaron pentru șah a fost descoperită la o vârstă fragedă, iar de atunci, el și-a dedicat timpul și energia pentru a-și perfecționa abilitățile în acest domeniu fascinant al jocului minții. Cu fiecare mutare calculată și fiecare partidă câștigată, Aaron demonstrează că vârsta nu este un obstacol în calea succesului și că visurile pot deveni realitate prin determinare și perseverență. A descoperit sportul minții la vârsta de 5 ani, iar acum practică șahul de performanță în cadrul Clubului Sportiv Universitar de Șah București (Școala de Șah) de un an. Micul campion la șah învață la o școală privată americană și este pasionat de mai multe sporturi, dintre care șahul este preferatul lui.

Pe lângă șah, Aaron mai practică fotbal, karate, ski, fiind implicat în multe activități și cursuri de dezvoltare personală. Activitățile extrașcolare în care este implicat Aaron sunt: cursurile de educație rutieră, aritmetică mentală prim metoda japoneză „Soroban”, programare și robotică, dar și activități practice pentru dezvoltarea abilităților de lider, de gândire analitică și de luare a deciziilor.

În drumul său către Campionatul Mondial de Șah, Aaron Drăgoi reprezintă o sursă de inspirație pentru tinerii din întreaga țară, dovedind că pasiunea, disciplina și dedicarea pot transforma visurile în realitate. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Româneii sprijină astfel de talente remarcabile și contribuie la dezvoltarea lor.

Șahul dezvoltă gândirea critică, abilitatea de a rezolva probleme, capacitatea de a dezvolta strategii și, evident, abilitățile matematice. Să ai toate aceste abilități deja la o vârstă atât de fragedă este un semn clar al inteligenței peste medie și nu este ceva foarte des întâlnit. Am putea spune că poate fi o abilitate repetată de atât de multe ori până a fost  deprinsă, ca orice abilitate de altfel, dar totuși, la această vârstă să ai răbdarea de exercițiu prelungit, de concentrare și rămânere în sarcină este, din nou, o altă performanță”, susține expertul în educația de excelență, Gabriela Maalouf.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an.

author avatar
Andrei Coman
888 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger