AcasăNewsA1 Sibiu – Piteşti: proiect de interes naţional. Iată imagini cu lucrările...

A1 Sibiu – Piteşti: proiect de interes naţional. Iată imagini cu lucrările de la faţa locului! (VIDEO)

A1 lucrariA1 Sibiu – Piteşti - proiect de interes naţional. Iată imagini cu lucrprile de la faţa locului!

Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de aproape 50%, și sunt șanse bune ca acestea să se finalizeze în avans, în 2022, cel puțin așa spunea la începutul lunii ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România”, așa a caracterizat ministrul Transporturilor lucrările la Secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, în special viaductul de la Tălmăcel.

Execuţie în consolă

CNAIR publica un video cu doi dintre inginerii de pe șantier care explicau modul special de lucru pentru realizarea viaductului Tălmăcel, cea mai spectaculoasă lucrare de pe traseu.

Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon.

Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans) și după fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc.

Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson turnat la fiecare 7 zile.

Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) și încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru, parte din proiect.

Lotul Piteşti – Curtea de Argeş, de pe 1 septembrie

Lucrările pentru construirea lotului 5 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti încep pe 1 septembrie, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Constructorul italian Astaldi a început lucrările pregătitoare în această vară, iar acum, după emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor, poate demara efectiv şantierul pe întreg tronsonul cu o lungime de 30 de kilometri.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 a fost semnat în mai 2020 cu antreprenorul italian Astaldi pentru 1,7 miliarde lei, iar durata de execuţie este de 48 de luni.

author avatar
Andrei Ștefan
543 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger