AcasăNewsA vrut sa reclame un furt, dar a semnat un formular de...

A vrut sa reclame un furt, dar a semnat un formular de azil!

O aplicatie de traducere a salvat un turist chinez, venit in vacanta in Europa, de cosmarul trait intr-o tabara de refugiati, pret de aproape doua saptamani.

Aici a fost cazat cetateanul chinez, timp de 12 zile

 

Povestea, absolut uluitoare, a inceput zilele trecute la Heidelberg, un oras din nord-vestul landului german Baden-Württemberg, celebru pentru faptul ca gazduieste una din cele mai vechi si mai renumite universitati din Europa.

Jung Liang L., un turist asiatic, de 31 de ani, a facut imprudenta (!) sa mearga la un post de politie pentru a reclama un furtul portmoneului cu bani, dar pentru ca nu vorbea nicio limba straina, ci doar mandarina (un dialect al limbii chineze), nu a stiut ce sa le explice reprezentantilor legii. Care au crezut ca omul este refugiat si ca solicita azil. Ca atare, i-au confiscat pasaportul si l-au pus sa completeze un formular, barbatul a semnat, dupa care l-au urcat intr-o masina si l-au dus la un centru de primire emigranti, din Osthoff /Dülmen, la 300 de kilometri distanta. Abia dupa 12 zile de chin, o aplicatie mobila de voce a fost in masura sa rezolve aceasta incredibila neintelegere. Christoph Schluetermann, de la Crucea Rosie germana, povesteste ca dupa multe zile s-a realizat marea confuzie. „L-am vazut in adapost. Era atat de diferit de ceilalti. Nu vorbea nici germana, nici engleza, asa ca ne-am gandit sa utilizam o aplicatii care asigura traducerea din chineza mandarina in germana”. Cand au citit traducerea realizata, oamenii s-au crucit: chinezul s-a plans de mediul existent in tabara de refugiati si cerea sa fie lasat sa plece. Pentru a nu comite o alta gafa, reprezentantii centrului de primire au apelat la niste angajatii ai unui restaurant chinezesc din Dülmen. Asa au aflat ca barbatul fusese jefuit in timpul voiajului sau european (voia sa vada Heidelbergul, apoi sa mearga la Paris si la Roma) si tocmai din acest motiv intrase in sediul Politiei din Heidelberg. Cum ofiterii nu l-au inteles, i-au dat o cerere de azil, iar el – fara sa stie ce face – a semnat-o ascultator.

 

author avatar
Mihai Koblenko
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger