AcasăNewsA venit toamna! Pregatiti-va de razboi!

A venit toamna! Pregatiti-va de razboi!

Israelul va ataca Iranul

O armada multinationala este comasata in Golf Persic, in timp ce Israelul face ultimele pregatiri pentru a ataca facilitatile nucleare ale Iranului.

25 de natiuni au ocupat Golful Persic

25 de natiuni prezente in Golf cu nave de razboi, crucisatoare, distrugatoare si portavioane au inceput cel mai mare „exercitiu” militar care va dura 12 zile, o demonstratie de forta pentru Iran, in caz ca va vrea sa inchida Stramtoarea Ormuz. Toate tentativele americano-britanice, la cel mai inalt nivel militar si al serviciilor secrete, de a determina Israelul sa renunte la atac, au esuat.

Armada din Golf are misiunea de a impiedica Iranul sa mineze ruta de transport a petrolului prin Ormuz, pe unde trec zilnic 18 milioane de barili, 35% din cantitatea de petrol a lumii transportata maritim. Dintre cele 25 de natiuni, SUA si Marea Britanie sunt cele mai bine reprezentate. SUA au 12 nave de razboi si 3 portavioane. Marea Britanie are  patru distrugatoare de mine, o nava de logistica si distrugatorul HMS Diamond (ultramodern, care a costat peste un miliard de lire). Marina iraniana a pregatit pentru „testare” minisubmarine si baterii de rachete antinave performante. Israelul a anuntat ca Iranul va obtine in trei saptamani arme nucleare. Adica, va ataca preventiv in acest interval!

SUA se retrag de pe uscat

SUA au ordonat evacuarea intregului personal diplomatic „neesential” din Tunisia si Sudan, dupa ce ambasadele si consulatele din aceste tari au fost atacate de protestatri.

In asteptarea judecatii, Basseley si-a omorat si el timpul cu ceva!

Al Qaida, ramura din Yemen, a cerut tuturor musulmanilor sa omoare diplomatii americani si astfel sa scape lumea araba de „hegemonia SUA”. Islamistii profita de pe urma filmului jignitor la adresa Profetului Mahomed, care a inflamat lumea musulmana, pentru a capata prozeliti in „lupta impotriva cruciatilor”. Casa Alba ia in considerare posibilitatea sa-si suspende activitatea diplomatica in tarile arabe, mai ales in cele care nu permit intarirea pazei ambasadelor cu puscasi marini americani. Sambata, serifii federali l-au saltat din Cerritos pe producatorul filmului „Inocenta musulmanilor”, Nakoula Basseley, care era eliberat conditionat intr-un caz de frauda bancara.

Armata siriana bombardeaza bazele rebelilor

Bazele rebelilor sirieni au intrat sub bombardamentele intense ale armatei, a doua zi dupa intalnirea dintre presedintele Bashar al-Assad si mediatorul Lakhdar Brahimi.

Acesta i-a atras atentia asupra pericolelor conflictului sirian asupra lumii si Bashar a inteles sa termine mai repede cu „cuiburile de tradatori”. Sectoare din Damasc, Deraa, Alep, Hama,  Homs si Deir Ezzor au fost tinte ale raidurilor aeriene si ale artileriei grele. La Damasc, cartierul asediat Hajar al-Aswad a fost supus unui tir violent al fortelor regimului.

Papa vrea lideri pasnici in Orientul Mijlociu

In cea de-a treia zi a vizitei pastorale in Liban, Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat dorinta ca Orientul Mijlociu sa fie condus de oameni ai pacii.

Papa s-a adresat miilor de crestini maroniti adunati la Beirut, indemnand credinciosii „sa slujeasca justitia si pacea intr-o lume in care violenta nu inceteaza sa-si extinda cortegiul mortii si al distrugerilor”. Totodata a salutat  „curajul tinerilor sirieni”, prezenti la slujba. „Spuneti in jurul vostru ca Papa este trist din cauza suferintelor voastre si a doliului vostru, ca Papa nu uita Siria in rugaciunile si preocuparile sale”.

Printul Harry a scapat, nu si avioanele

Atacul masiv al talibanilor asupra taberei militare a NATO din Afganistan, unde se afla printul Harry, s-a soldat cu doi militari morti si sase avioane distruse.

Harry a stat pitit si a scapat nevatamat

Atacul s-a produs asupra bazei Bastion, din provincia Helmand, si a avut ca urmari moartea a doi militari americani si ranirea altor noua, distrugerea a sase avioane de lupta americane, de tip AV-8B Harrier, cu tot cu hangare, deteriorarea altor doua aparate si distrugerea a trei statii de alimentare cu combustibil. 14 atacatori au fost ucisi, iar unul, ranit, a fost capturat de militarii ISAF. Tinta, printul Harry, se afla la marginea bazei si nu a patit nimic. Membrii ISAF de la baza Bastion si de la Leatherneck, aflata in apropiere, sunt inca in stare de alerta, in asteptarea unui nou atac.

Japonia tine China ocupata

Proteste violente au avut loc la Beijing in fata Ambasadei Japoniei, impotriva cumpararii de catre Tokio a insulelor a caror suveranitate este revendicata de China.

Politistii chinezi adusi in fata Ambasadei Japoniei au fost cuminti

Dupa doua zile de proteste, premierul japonez, Yoshihiko Noda, a lansat Chinei un apel pentru a controla manifestatiile violente si pentru a asigura protectie cetatenilor japonezi. Mii de protestatari au aruncat cu sticle de apa in cladire, au scandat sloganuri antijaponeze si au cantat imnul national fluturand steagurile Chinei. Noul ambasador al Japoniei, Shinichi Nishimiya, nu era acolo, deoarece a murit ieri, dupa ce a fost gasit inconstient, joia trecuta, in apropierea locuintei sale din Tokio. Conform analistilor, manifestatiile masive care au loc la Beijing si Moscova au drept scop tinerea Chinei si Rusiei ocupate cu probleme interne, in timp ce se pregateste atacarea Iranului si Siriei.

author avatar
Adina Mutar
939 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger