AcasăNewsA venit nota de plată pentru protestatari: mascaţii le-au bătut cu "berbecul"...

A venit nota de plată pentru protestatari: mascaţii le-au bătut cu „berbecul” în uşă şi i-au luat la audieri!

proteste BucurestiA venit nota de plată pentru protestatari: mascaţii le-au bătut cu "berbecul" în uşă şi i-au luat la audieri!

Forţele de ordine n-au uitat şi n-au iertat! Protestatarii care şi-au făcut de cap, în ultima săptămână, pe străzile din Bucureşti, dar nu numai, au fost „călcaţi” de „mascaţi”.

Peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violenţe din noaptea de luni spre marţi, din Bucureşti, de la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei, au fost ridicate şi duse la audieri în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov.

Printre cei ridicaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal.

Unde a făcut Poliţia vizite?

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane„, anunţă Poliţia.

Au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Istoricul confruntărilor protestatari – forţe de ordine

În nopatea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri.

Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit.

Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.

author avatar
Andrei Ștefan