AcasăNews„A uitat să trimită o hârtie”. Cine este funcționarul public care a...

„A uitat să trimită o hârtie”. Cine este funcționarul public care a întârziat plata personalului din centrele de vaccinare

Amalia Serban„A uitat să trimită o hârtie”. Cine este funcționarul public care a întârziat plata personalului din centrele de vaccinare / foto: Agerpres

Scandalul personalului medical neplătit din centrele de vaccinare a încins spiritele în Ministerul Sănătății. Vlad Voiculescu a dat vina pentru întârzieri pe un funcționar public care lucrează în instituția pe care o conduce.

Acesta trebuia „să completeze o hârtie și să o trimită” ministerului de Finanțe, care urma să aloce banii necesari pentru plata personalului medical din centrele de vaccinare. Se pare că solicitarea a fost înaintată abia marți, deoarece un funcționar de top din MS a uitat să o trimită.

Potrivit unor surse citate de HotNews, Amalia Șerban, care este directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, este responsabilă pentru acest scandal.

Amalia Șerban va fi trasă la răspundere

Amalia Șerban este cel mai puternic funcționar public din Ministerul Sănătății. Acessta lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, conform CV-ului său.

De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care „trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, declara marți ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără a preciza despre ce funcționar public este vorba.

Amalia Șerban va fi trasă la răspundere, a precizat Andreea Moldovan. „Cu siguranță, se vor lua măsuri. Nu știu să vă spun ce fel de măsuri. Sinceră să fiu, chiar dacă pare greu de crezut, nu știu cine este acea persoană, pentru că sunt atât de prinsă în partea mea, încât nu mai apuc să văd și alte aspecte, dar sunt niște lucruri care sunt regretabile și care îi dor pe mulți alți oameni, și atunci cu siguranță se vor lua măsurile instituționale necesare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății la B1 TV.

Luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

author avatar
Andreea Vlad
707 afisari

2 COMENTARII

  1. Nuuuuuoooo, nu dansa e de vina….nuuuuooo, transa(sic) e DIRECTOR, doamna doar coordoneaza (semneaza ca directorul) adica orice. Raspunzatorul e vreun Costica de pe la un serviciu neinsemnat, caruia nu i-a iesit „cartea” la jocul pe calculator sau filmul era prea interesant… si uita ca am uitat, Ce conteaza banii oamenilor. Las ca-s doctori au de unde…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger