AcasăNewsA treia zi de luptă a pompierilor români cu incendiile din Grecia....

A treia zi de luptă a pompierilor români cu incendiile din Grecia. Continuă misiunile în insula Evia – GALERIE FOTO

sursa foto: Facebook/DSU

Sunt în continuă derulare misiunile pompierilor români care au mers în Grecia, pentru a da o mână de ajutor colegilor eleni, în lupta contra flăcărilor devastatoare. În condiții greu de imaginat, înfruntând nu doar riscul, ci și căldura, salvatorii români intervin pentru a stinge incendiile de vegetație.

Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia, anunță, marți, 9 august Departamentul pentru Situații de Urgență. În cea de-a treia zi, salvatorii acționează pentru stingerea incendiilor din zona Spathari, intervenindu-se cu șase mașini de stingere, două cisterne și o dronă.

Mai mult, la fel cum s-a întâmplat și în zilele precedente, șase pompieri au ca misiune nu doar asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor, ci și crearea, cu ajutorul drujbelor, a unor culoare menite să limiteze răspândire incendiilor.

”Încă de la sosirea colegilor noștri în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere”, conform DSU.

Dată fiind situația, și anume condițiile de lucru și temperaturile ridicate, ”pentru a evita suprasolicitarea personalului” s-a anunțat că ”schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore”.

Misiune de recunoaștere aeriană, cu ajutorul unei drone

Totodată, DSU a anunțat ce pași s-au întreprins după ce a fost zărit, luni seară, un incendiu ce se manifesta pe vârful unui deal abrupt.

”O situație deosebită a fost întâlnită ieri seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt. Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei.

În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, menționează, marți, sursa citată.

108 pompieri români au plecat în misiune, în Grecia

Nu mai puțin de 108 pompieri români au plecat încă de zilele trecute, de vineri mai exact, pentru a-i sprijini pe colegii lor greci, în lupta ce se duce cu incendiile de vegetație care au făcut prăpăd în mai multe zone ale teritoriului elen.

Pompierii români au pornit către Grecia cu tot cu autospeciale, tehnică și echipamente de intervenție. E vorba despre 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă), din câte a informat DSU, pe 6 august.

164 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger