AcasăNewsA supravieţuit accidentului provocat de şoferul drogat, iar acum povesteşte cum s-a...

A supravieţuit accidentului provocat de şoferul drogat, iar acum povesteşte cum s-a întâmplat drama de la 2 Mai

Darius Dumitru Bârzan făcea parte din grupul de tineri spulberat de șoferul drogat în 2 Mai și își aduce aminte acele momente cu groază, după ce a scăpat cu viață.

Tânărul se întorcea alături de șapte alți prieteni din Vama Veche spre 2 Mai, acolo unde toți aveau cazarea. A avut zile și a trăit să le povestească polițiștilor cele întâmplate, spre deosebire de Roberta și Sebi, care au murit după impactul devastator cu mașina condusă de un șofer drogat.

Cum s-a întâmplat accidentul?

Darius spune că tinerii veneau de la o zi de naștere și nu se așteptau niciodată să treacă prin acele clipe de groază.

În dimineața zilei de ieri eram un grup de opt persoane, eu și încă șapte. Ne-am strâns pentru a serba ziua unui prieten care astăzi a făcut 21 de ani. Noi veneam dinspre Vama Veche spre 2 Mai, unde aveam cazarea.

Pe drum, circa 90%, circa 35 de minute pe jos am avut o porțiune pietonală, pe partea pe care a avut loc și accidentul. Mai aveam o porțiune de drum de Drum Național care nu era prevăzută cu trotuar. Partea carosabilă avea o bandă pe stânga, una pe dreapta.

Iar pe banda din dreapta, de unde venea și șoferul care i-a ucis pe Roberta și pe Sebastian, era un marcaj continuu care în mod normal un conducător auto nu poate să o atingă sau să treacă de ea.

Apoi acestă persoană a intrat în noi. Noi eram mai răsfirați ca grup. Erau trei băieți în față, care nu au pățit nimic, noi eram cinci în spate, tot așa mai răsfirați, dar pe o porțiune foarte mică. Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare”, și-a adus aminte Darius, pentru RTV.

A spus că nu mergeau pe carosabil

Darius a dorit să sublinieze că tinerii loviți de mașină nu se aflau pe carosabil, așa cum s-ar fi vehiculat ”prin presă”.

S-a vehiculat prin presă, printr-o animație grafică, faptul că noi am stat pe partea carosabilă, însă noi am stat după marcajul continuu care se afla pe partea dreptă, care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto.

Noi am stat cât mai pe dreapta posibil ca să evităm o tragedie, dar din păcate nu am putut”, a spus băiatul.

author avatar
Andrei Ștefan
1.449 afisari

20 COMENTARII

  1. Se repeta istoria „Mario Iogulescu”?
    Atunci avocata a scapat porumbelul din gura, zice ca era perfect normal, doar a luat ce i-a dat altii.

    • nu vreau sa iau apararea soferului drogat doamne fereste… Dar pietonii de ce se deplasau pe partea dreapta a drumului astfel incat masinile care merg in aceeasi directie cu ei sa le vina din spate. In mod normal pietonii daca se deplaseaza pe o sosea fara trotuar trebuie sa mearga pe partea stanga a soselei astfel incat masinile care nerg pe acelasi banda de circulatie cu ei sa le vina din fata, sa le poata vedea si sa se poata feri de ele in caz de nevoie… Cum sa mergi pe o sosea in grupuri de cate 3 respectiv 5 persoane?? Pe o sosea fara trotuar mergi in sir indian pe marginea banzii din stanga astfel incat masinile care circula pe aceeasi banda cu tine sa iti vina din fata sa le poti vedea de la distanta si in caz de nevoie sa te poti feri… Pacat de tinerii morti si de suferinta prin care trec famiile acestor, dar au si ei o parte din vine deoarece nu au respectat reguli elementare de circulatie atunci cand s-au deplasat pe acea sosea… E mai usor sa-ti porti singur de grija decat sa ai pretentia asta de la altii…

      • Nu vreau sa acuz dar acuz. Legea spune ca nu ai voie drogat la volan.
        Legea mai spune sa nu incalci liniile continue de pe carosabil
        Legea nu spune ca trebuie sa mergi invers sa vezi mașinile din fata – btw eu asa fac evident dar nu asta e speța aici
        Speța este ca mereu se da vina pe victima și se cauta scuze pe teu șoferii care încalca fragrant Legea.
        Asta o fac cei care la rândul lor fac numai tâmpenii în trafic!

        • In caz ca nu ati inteles, in romania sunt 2 legi una pentru prosti si una pentru cei puternici adica bogati si cu relatii

      • daca ai bani scapi si de crima in Romania, depinde daca ai de la 10 mil de euro avere in sus scapi….

  2. DA ASA O SA FIE IORGULESCU 2 MORTUL E DE VINA CA A FOST UNDE NU A TREBUIT AR TREBUI IMPUSCATI

  3. a fost OMOR:
    -criminalul si-a exersat instinctul,
    cocaina i-a dat idei dar nu l-a rupt de realitate,
    nu este genul de drog „disociativ”, halucinogen,nu, nicidecum!

  4. @ Dacă polițiștii de la circulație au reușit să arate că Horodniceanu nu își face treaba, nefolosind reguli de prevenție și netestându-l de consum de droguri pe șofer, la filtrele anterioare, când au fost sesizați despre felul cum conduce , ?

  5. Fiecare zi trecută ,cu ciocoiul parvenit Werner la cârma țării ,care a spus clar ,”România stat eșuat „este o catastrofă pentru țară ,suspendarea lui este imperios necesară

  6. Suspendarea acestui presedinte infractor nu rezolva cangrena din statul roman. Daca ar reveni comunistii primul lucru cu care ar trebui sa inceapa ptr redresarea tarii e sa construiasca puscarii la cata mafie s-a strans.Cam la acest nivel de mafie organizata a ajuns aceasta tara.Vom ajunge sa ne facem dreptate ca pe vremea lui Doja, Horia ,Closca si Crisan cu furci si topoare ptr ca traim intr-o tara fara justitie.Avocatii, procurorii, judecatorii, legile, sunt in slujba infractorilor

    • Sistemul este tot putred asa este.
      Tot putred.
      Și asta se rezolva prin foc mereu când putreziciunea este prea mare
      O sa avem cutremure mari și i cendii în foarte putini ani, 2,3 sau poate în 4 sau 5 nu mai mult

  7. Atátá circ,cu un drogangiu,de bani gata,de parcá ar fi o exceptie in colonie!
    Tema in crizá a ziarului de kákat!
    Asta pána cand o sá inceapá din nou,vandutii mas media ,cu noul circ covrig,ce deja asteaptá la poartá cu …mare nerábdare!

  8. Pái dacá,o sa te intepi din nou,mai mult cá sigur,cá o sa ai parte de asa ceva…din pácate!

  9. „Pái dacá,o sa te intepi din nou,mai” ????
    ce e măh prostule cu virgulele astea ??
    de ce le-ai pus ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger