AcasăNewsA sunat ALARMA din nou, luni dimineaţă, la Crevedia! Pompierii au intervenit...

A sunat ALARMA din nou, luni dimineaţă, la Crevedia! Pompierii au intervenit de URGENŢĂ!

Pompierii s-au deplasat, luni dimineaţă, de urgenţă, la Crevedia! E din nou risc la locul exploziilor. Salvatorii încearcă să răcească o cisternă cu GPL, pentru că nu se poate face cercetare.

Se pare că există încă o cisternă care are în interior combustibil, iar în acest moment salvatorii încă încearcă să elimine pericolul.

Combustibilul trebuie scurs complet

Până când combustibilul se va scurge complet, specialiştii trebuie să intervină și să răcească acest recipient. Reamintim că localnicii au fost evacuați, în jur de 3000 de persoane, iar ei nu au reușit nici astăzi să meargă acasă.

Ancheta de până acum q relevat că directorii companiei nu respectau normele de siguranță. Cisternele și liniile de aprovizionare erau foarte aproape de liniile de electricitate și de casele oamenilor.

Citiţi şi:

Explozia stației GPL de la Crevedia i-a lăsat pe oameni pe drumuri. O mamă și fiica ei au dormit pe câmp

Astfel, față de liniile de electricitate trebuiau să fie 10 metri, dar în realitate erau doar 6 metri. Față de case distanța ar fi trebuit să fie 8 metri, dar în realitate distanța era de doar 2,8 metri.

În raport scrie că patronii au anunţat toate instituțiile statului că nu mai lucrează acolo.

author avatar
Andrei Ștefan
567 afisari

1 COMENTARIU

  1. MAI STEFANE SCRII PROSTII CA UN INCEPATOR ,DOAR DUPA URECHE, CA LAUTARII.
    Ba vorgesti de cisterna cu GPL ,ba vorbesti de scurgere de GPL !.
    Articolul asta nu-i pentru datul cu parere ,cand ajung interventiile sa fie conduse de HABARNISTI si executate de NEIMSTRUITI ,IESE UN DEZASTRU.
    Cu cca 20 ani in urma veneam de la Brasov si mergeam acasa la Onesti ,la Bretcu coloana de masini oprite , am coborat si am plecat pe jos sa vad ce-i , de-a curmezisul sosele o cisterna de GPL ,am preluat controlul interventiei la o cisterna de GPL rasturnata pe pasul Moghiros in dreptul obeliscului SISI ,cisterna propietatea Borcea ,incarcata la Rafo s-a desprins de capul tractor si a zburar pe carosabil intr-o curba stransa,blocand ambele sensuri de circulatie. Am gasit la locul evenimetului pompierii si Prefectul de Covasna ,m-am prezentat am cerut sa nu se mai dea cu apa pe cisterna ,cisterna era culcata pe o parte ,iar supapa de protectie era smulsa ,jetul de lichid si gaze peste 1,5 m , cand peretele cisternei n-a mai primit caldura de la apa pompierilor ,gazul nu s-a mai evaporat ,presiunea a inceput sa scada ,jetul de lichid a scazut sub 30 cm !.
    Din primul moment am cerut sa se indeparteze oce persoana ,iar cu mine a ramas doar un pompier voluntar .
    Am luat de la Pompier secure cu care a taiat un copacel de pe margine drumului si am facut un cep de lemn , Se vedea cu ochiul liber pe exteriorul cisternei bruma formata ,
    Am fixat cepul pe stutul pe care fusese supapa si am batur cu muchea securii cepul de lemn .
    Am sunat la Rafo si am cerut ajutor ,macara si un aparat explozimetric ,am fost refuzat desi stiau cine sunt,amsunat la Carom si dir Dumitrescu fara sa aiba vro obligatie fata de clientul sau transportator a trimis macara si aparatul explozimetric ,am facut verificari in toata zona unde mi-au spus ca a ajuns jeturi de gpl lichid , Cisterna a fost urcata pe trailer
    venit cu macaraua ,Politia Onesti a insotit transportul de utilaje pe tot parcursul .Prefectul de Covasna este oficialul care a fost prezent si care s-a dovedit cooperant si interesat ca
    acel accident sa nu degeneeze . S-a reluat circulatia in cca 2 ore .
    Un fost salariat al Platformei Petrochimice Borzesti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger