AcasăNewsA secat lacul Amara din județul Buzău! Imagini dezolante / „E dezastru,...

A secat lacul Amara din județul Buzău! Imagini dezolante / „E dezastru, păsările sălbatice deja au părăsit zona” – VIDEO

lacul amaraA secat lacul Amara din județul Buzău! Imagini dezolante / „E dezastru, păsările sălbatice deja au părăsit zona”

Fără ploi și cu un soare fierbinte, Lacul Amara din Buzău, rezervație naturală care se întindea pe sute de hectare, a secat complet.

Iar situația riscă să se repete și în alte zone din țară. În mai multe locuri, autoritățile au impus deja restricții la consumul de apă.

Lacul Amara, un paradis al păsărilor sălbatice

Până nu de mult locul era un paradis al păsărilor sălbatice, cu o vegetație asemănătoare celei din Deltă.

În 2018, se întindea pe 800 de hectare și era plin de pește. Acum, în locul coloniilor de pelicani au apărut turme de vaci.

La secarea lacului ar fi contribuit și lucrările hidrotehnice.

Peisaj desprins din deșert

În locul fostului lac a apărut de câteva zile un peisaj ce pare desprins din deșert. Numeroasele păsări sălbatice care populau până de curând zona au zburat spre alte ținuturi.

”Anul ăsta în primăvară mai era ceva apă. A fost secetă foarte cruntă și a scăzut… Nu mai e picătură de apă. Anul trecut mai era ceva pește, acum doi ani era destul de mult pește și acum nu mai există nimic” a povestit Georgian Calotă, localnic, la Știrile ProTV.

”E dezastru, păsările sălbatice deja au părăsit zona” a povestit și Aurel Vlad, localnic.

author avatar
Andreea Vlad
722 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger