AcasăNewsA rescris "Marseilleza" fonetic: imnul Frantei pe intelesul englezilor

A rescris „Marseilleza” fonetic: imnul Frantei pe intelesul englezilor

Un jurnalist britanic de la „Sunday Times” a rescris in fonetica textul „La Marseillaise”, incercand sa ajute publicul britanic sa cante cursiv si corect imnul national al Frantei, cu ocazia meciului amical cu Anglia, disputat aseara pe arena „Wembley”. De altfel, in ziua partidei, multe ziare britanice au publicat versurile imnului francez, in semn de omagiu adus victimelor atentatelor de la Paris.

Brand-ul Zara, implicat intr-un scandal monstru in Franta

Grupul spaniol Inditex, proprietarul lantului de magazine Zara, implicat intr-un scandal monstru in Hexagon. Sambata, a doua zi dupa atacurile teroriste de la Paris, un angajat al magazinului Zara din Yvelines (departament in regiunea Ile-de-France) a refuzat accesul unei femei care purta val islamic. Stirea a provocat un lant de proteste pe Twitter. Ieri, conducerea Zara a anuntat ca l-a concendiat pe agentul de paza respectiv. Legea franceza interzice „burka” (valul care nu lasa fata vizibila), nu si hijab-ul, folosit de musulmanca in cauza.

Charlie Hebdo: „Ei au arme, sa-i ia dracu’, noi avem sampanie!”

„Ei au arme, sa-i ia dracu’, noi avem sampanie!”, e caricatura front page a ultimului numar din „Charlie Hebdo”, revista care va aparea astazi la chioscuri. Un raspuns direct la macelul de vineri din Paris, dar si la atacul din 7 ianuarie, cand mai multi jurnalisti ai publicatiei au fost asasinati de teroristi: un chefliu cu corpul ciuruit de gloante, avand intr-o mana un pahar, iar in cealalta o sticla de sampanie – aluzie la autorii atacurilor care au vizat pe 13 noiembrie o serie de localuri ale capitalei franceze.

author avatar
Mihai Koblenko
1.968 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger