Turiștii care ajung pe litoralul românesc rămân uimiți în fața prețurilor halucinante și fără sens pe care le practică unii comercianți.
Un bărbat a rămas șocat după ce a aflat cât are de plătit pentru o simplă porție de cartofi.
50 de lei pe o porție de cartofi prăjiți
Bonul fiscal arăta că porția de cartofi costă 50 de lei. Lângă prețul halucinant, pe bonul de plată era specificat faptul că bărbatul era taxat pentru o porție de un kilogram de cartofi.
Nu doar că erau greșite cantitățile, dar pe bon nu apăreau toate felurile de mâncare cerute de client.
Astfel, după cum relatează România TV, turistul respectiv a plătit, în Eforie Nord, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați suma de 97 de lei.
Iar pe bon, erau trecute doar două produse: cartofi – 1 kilogram și cârnați – 472 de grame. Fără ceafa de porc pe care o primise!
Vacanțele pe litoralul românesc, mai scumpe
Mulți români au luat cu asalt litoralul românesc. Se pare că anul acesta cele mai căutate stațiuni sunt Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord.
Prețurile practicate în acest an pe litoralul românesc sunt destul de piperate. Pentru o noapte de cazare, turiștii trebuie să scoată din buzunar o sumă considerabilă. Costul unei camere de două persoane pornește în general de la 250 de lei și poate urca până la 800 de lei, în funcție de condițiile oferite.
Și în ceea ce privește mâncarea, costurile au crescut. De exemplu, în Vama Veche un meniu complet cu hamburger, cartofi prăjiți și suc costă 55 de lei, iar o porție de paste cu fructe de mare 70 de lei. În stațiunea Mamaia cei care vor să iasă la restaurant și au poftă de o pizza vor plăti în jur de 45 de lei, în funcție de tipul preparatului.