AcasăNewsA ramas fara un ochi din cauza unei perechi de lentile de...

A ramas fara un ochi din cauza unei perechi de lentile de contactat

O femeie din Marea Britanie, Jacqueline Stone in varsta de 42 de ani, a trecut prin moment greu de imaginat, dupa ce a purtat o pereche de lentile de contactat, infectata cu o ciuperca.

Britanica a povestit ca desi nu s-a simtit confortabil cu lentilele inca de cand si le-a pus pe ochi, marea problema a intervenit abia in momentul in care a vrut sa si le scoata. Atunci si-a dat seama ca lentila de pe ochiul stang a ramas blocata. „Am urlat de durere. Charlie, baiatul meu de 15 ani, a chemat ambulanta. Am luata morfina care , insa, nu si-a facut efectul. Puteam simti bacteria cum imi mananca ochiul”, a spus femeia, potrivit cotidianului TheSun.co.uk.

Dupa ce medicii i-au prescris mai multe medicamente, fara rezultat, o luna mai tarziu, Jacqueline Stone a ajuns la un spital din Cambridge. Aici a fost diagnosticata cu o infectie de ciuperci care ii afectase deja trei straturi din ochiul stang si 70 de nervi. Medicamentele puternice care ii fusesera administrate i-au produs o hemoragie interna, iar dupa 22 de interventii chirurgicale singura solutie a fost sa i se scoata ochiul.

Fusarium este o ciuperca care duce la aparitia unei infectii severe atunci cand intra in contact cu ochiul. Aceasta afecteaza cornea si duce la orbire. Simptomele sunt: vedere incetosata, lacrimare, durere si sensibilitate la lumina.

author avatar
Alina Costache
658 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger