AcasăNewsA primit amenintari cu moartea din cauza unei poze postate pe Facebook...

A primit amenintari cu moartea din cauza unei poze postate pe Facebook

(foto: retetepescaresti.ro)

Dylan Mayer, un tanar de 20 de ani din Seattle, a primit numeroase critici si chiar amenintari cu moartea pentru ca a vanat o caracatita din apele Pacificului pentru a o prepara la cina.

(foto: retetepescaresti.ro)

„Vanatorul de caracatite”, cum ii place sa-si spuna, a prins zilele trecute o caracatita.  Dupa ce a iesit cu vietatea in brate din apa, tanarul a pus-o  in portbagajul masinii si a plecat spre casa. Intreaga scena s-a petrecut sub ochii mai multor scafandri furiosi. Mai tarziu, tanarul a postat pe Facebook o fotografie in care masura caracatita pe care o omorase intre timp, scrie Daily Mail.

Gestul sau a revoltat mai multi activisti care au lansat o campanie pentru a fi interzis vanatul de caracatite. Admirate de experţii marini pentru abilitătile de a se putea adapta mediului in care traiesc, caracatitele gigant din Pacific nu sunt protejate prin lege. Pe langa aceasta campanie initiata, Dylan Mayer, a primit si numeroase amenintari cu moartea. Familia tanarului a declarat public ca este foarte ingrijorata de amenintarile pe care le-a primit Dylan.

Autoritatile din Seattle au fost si ele deranjate de gestul tanarului, insa au declarat ca nu au ce sa-i faca: „Putea sa fie si el mai atent si sa-si gaseasca un moment mai bun pentru a face asta. E la fel ca vanatul de caprioare. Nu poti sa ucizi una in fata unui copil”. Desi nu sunt protejate prin lege, caracatitele gigant din Pacific nu sunt vanate pentru hrana.  Mii de scafandri din toată lumea vin în Puget Sound în speranta ca vor putea vedea si admira caracatitele gigant din Pacific.

Cu toate acestea, Dylan a declarat ca si caracatitele sunt tot animale si ca e acelasi lucru ca la pescuit:  „Nu este altceva decât un altfel de animal. E ca si cum as pescui, nu fac nimic diferit. Le vanez si le mananc”.

author avatar
Alina Stancu
729 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger