AcasăNewsA picat ideea voucher-ului in cazul impartirii masinii. Proiectul, respins in CGMB

A picat ideea voucher-ului in cazul impartirii masinii. Proiectul, respins in CGMB

In ideea ca o astfel de masura nu doar ar rezolva aglomeratia din trafic, ci ar reduce si poluarea, primarul Capitalei a propus, in sedinta de joi a Consiliului General, un proiect de decontare a carburantului.

Mai exact, un voucher de 500 de lei ce ar fi urmat sa fie acordat persoanelor dispuse sa imparta masina cu un vecin sau un prieten – in sistem car-sharing-  astfel incat sa fie cat mai putine cazurile in care in autoturismele ce vin in Bucuresti sa mai circule doar soferul. „Cred ca problema traficului nu trebuie sa aiba culoare politica”, sustinuse la inceputul sedintei Gabriela Firea. Dupa ce a aflat rezutatul votului, si faptul ca proiectul a fost respins, primarul general al Bucurestilor a anuntat ca va reveni cu initiativa in cauza. „Va garantez ca acest proiect se va aplica”, a sustinut cu toata convingerea edilul Capitalei.

Ideea acordarii acestor vouchere s-ar fi bazat pe acorduri voluntare de parteneriat. „Navetistii care vin din zona limitrofa in fiecare dimineata pentru a merge la serviciu si/sau duce copiii la scoala vor beneficia de plata unui voucher de 500 de lei (…) cu conditia ca sa nu vina dimineata spre Bucuresti (…) doar unul, o persoana in masina (…) ne dorim sa incurajam impartirea voluntara a masinii”, a detaliat Firea pe marginea initiativei, inainte ca ideea sa fie supusa la vot.

195 afisari

4 COMENTARII

  1. O idee stupita, a caror consecinte nu pot fi verificate. Bani risipiti de pomana; mai bine s-ar moderniza transportul public si sa fie infiintate microbuze scolare. Particularii deja fac bani din asta.

  2. O idee stupida, a caror consecinte nu pot fi verificate. Bani risipiti de pomana; mai bine s-ar moderniza transportul public si sa fie infiintate microbuze scolare. Particularii deja fac bani din asta.

  3. Recomand sa le dea vouchere primariile din comunele in care isi platesc impozitele si taxele. No poti sa platesti din banii luati de la populatia Bucurestiului celor care si-au facut vile in localitatile limitrofe.

  4. Fa si tu sensuri giratorii incurajeaza abonamentele RTB gratis familiilor cu 2 masini, fa piste de bicicleta trasee de centura deviații anumit tonaj daca vrei rapiditate, respiratie in capitala și simpatie. Uite poți face duminica RTB free. In care toata mulțimea poate circula fara bilet atunci doar gura casca merge cu masina mica. Un cros cu premii in masini electrice destinat soferilor profesionisti.Fasole frecata contra bilet saptamanal compostat Cutare cutarica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger