AcasăNewsA omis „doar” 2,7 milioane de lei. Cătălin Cherecheș, primarul din Baia...

A omis „doar” 2,7 milioane de lei. Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a dat fals în declarații, acuză ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă de 2,7 milioane de lei între veniturile obţinute şi cele declarate de primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş; primarul este suspectat de fals în declaraţii, iar procurorii au fost sesizaţi.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare (Sursa foto: Facebook)

ANI a anunţat luni că a constatat existenţa unei diferenţei nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către edilul din Maramureș. Instituția a precizat că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj.

ANI a precizat că primarul din Baia Mare a fost informat despre rezultatele constatărilor, dar nu a răspuns prin depunerea la dosarul de evaluare un punct de vedere, deși „Agenţia a transmis în atenţia persoanei evaluate şase solicitări de a prezenta date sau informaţii relevante”.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, Primar al municipiului Baia Mare, Judeţul Maramureş” începând cu 26 iunie 2012.

„De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi din data de 15 iunie 2018,  persoana evaluată a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de «fals în declarații» în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ”, a continuat comunicatul remis de ANI.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc