AcasăNewsA nins pe Transalpina, în ajun de 1 iunie! FOTO/VIDEO

A nins pe Transalpina, în ajun de 1 iunie! FOTO/VIDEO

Vine vara, dar nu prea! Cam așa par să arate lucrurile dacă este să ne uităm în calendar, la data în care ne aflăm, respectiv 31 mai, și apoi la imaginile surprinse, în această primă zi a săptămânii, pe cea mai înaltă șosea din România!

Chiar dacă a mai rămas o singură zi până la trecerea la vara calendaristică, realitatea din teren, respectiv de pe Transalpina, conturează un tablou mai degrabă hibernal, decât estival.

A nins pe DN 67C -Transalpina. O arată imaginile surprinse în timpul intervenției utilajelor de deszăpezire aduse în zonă. ”Chiar dacă pe #Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de #deszăpezire continuă.

Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză”, au transmis, luni după-amiază, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, via Facebook.

Șef din cadrul DRDP Craiova, în inspecție pe Transalpina

De altfel, în cursul acestei prime zile din săptămână, Florin Dobre, directorul de întreținere din cadrul DRDP Craiova, fusese să vadă cu ochii săi cum de desfășoară acțiunea de deszăpezire, dar și restul lucrărilor care se fac pe DN 67 – Transalpina. Și la acel moment, din câte se poate vedea din fotografii, în zonă cădeau precipitații specifice sezonului rece, de iarnă.

(sursa foto: facebook/DRDP Craiova)

Totul ca urmare a faptului că s-a anunțat că, în aceste zile, se derulează, pe lângă deszăpezire, și lucrări de refacere a semnalizării rutiere. ”În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, s-a mai transmis dinspre DRDP Craiova.

(sursa foto: facebook/DRDP Craiova)

Șoseaua a fost închisă circulației toamna trecută, iar turiștii așteaptă vești cu privire la momentul la care va putea fi permis traficul rutier în zonă. Rămâne de văzut când anume se va întâmpla acest lucru.

190 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger