AcasăNewsA nins pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Ce li...

A nins pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Ce li se cere şoferilor (VIDEO)

A nins pentru prima dată, în această toamnă, pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Drumarii au început curățarea carosabilului.

”Drumarii au acționat noaptea trecută pe DN 67C (Transalpina), cu 2 utilaje de deszăpezire, pentru a asigura un carosabil practicabil în condiții de siguranță. A fost împrăștiat material antiderapant și s-a intervenit și cu lama acolo unde a fost cazul”, se arată în comunicat.

Obligaţie pentru şoferi

Astfel, şoferii care doresc să circule pe Transalpina, în această perioadă, sunt rugați să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare.

A nins şi pe Transfăgărăşan. Aici, stratul de zăpadă are în jur de 3 cm pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, iar drumarii transmit că deocamdată nu sunt probleme de circulație.

Utilajele de deszăpezire de la Districtul Bâlea au intervenit luni dimineață pentru îndepărtarea zăpezii de pe șosea. Stratul de zăpadă a ajuns la 10 – 12 cm la Bâlea Lac, iar temperatura maximă de azi va fi între -4 și -1 grad Celsius.

author avatar
Andrei Ștefan
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger