AcasăNewsA murit și a treia fetiță intoxicată după ce mama ei a...

A murit și a treia fetiță intoxicată după ce mama ei a spălat-o pe cap cu insecticid

ambulantaA murit și a treia fetiță intoxicată după ce mama ei a spălat-o pe cap cu insecticid

Cea de-a treia fetiță din Brașov intoxicată după ce mama ei a spălat-o cu o substanță extrem de periculoasă a murit, luni dimineață, la spital. Medicii nu au mai putut s-o salveze.

Celelalte două surori, de 7 și 9 ani, au fost găsite decedate din același motiv. Acestea s-au intoxicat cu tomoxan, o substanță antiparazitară folosită la animale. Şi mama şi bunica copiilor s-au intoxicat, fiind transportate la spital.

Inițial, s-a crezut că micuțele au băut substanța toxică. Primele concluzii ale anchetei legate de tragedia din comuna Ungra, județul Brașov, au scos la iveală că substanţa care a dus la moartea fetițelor şi la otrăvirea celorlalte două victime, Tomoxan, nu a fost băută, ci a fost absorbită de organism prin piele, în timpul îmbăierii.

„Concentraţia insecticidului a fost foarte mare”, au precizat medicii de la UPU.

Fetițele, spălate pe cap cu tomoxan pentru că aveau păduchi

De altfel, insecticidul Tomoxan (şi derivatele lui, vândute sub mai multe denumiri comerciale) se foloseşte doar de către personal autorizat şi doar în doze foarte diluate, pentru a trata paraziţii externi (căpuşe, păduchi, râie etc) la câini, cai, pisici sau oi.

Părinții sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul va ajunge la Parchetului Tribunalului pentru Minori, acesta fiind cel care au preluat ancheta. Specialiştii atrag atenţia că substanţa nu trebuie folosită sub nicio formă în cazul oamenilor, deoarece este otravă curată.

author avatar
Andreea Vlad
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger