AcasăNewsA murit "regele anvelopelor", primul milionar al României de după Revoluţia din...

A murit „regele anvelopelor”, primul milionar al României de după Revoluţia din ’89!

gelu tofanA murit "regele anvelopelor", primul milionar al României de după Revoluţia din '89!

Gelu Tofan, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri ai României de după ’90, a murit, vineri dimineață.

Anunțul a fostă făcut de fiul său, Adrian.

Suferea de o boală incurabilă

Milionarul a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, inoperabil și cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional spre zero. Gelu Tofan s-a născut în 1960, în Todireni, județul Botoșani.

Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat”, a scris Adrian Tofan pe Facebook.

Cine a fost Gelu Tofan?

Afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, Danubiana, a făcut parte din Grupul Tofan, care în anul 2000, cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est.

Un an mai târziu a vândut grupului francez Michelin cele două fabrici de anvelope și o firmă de reșapare, în urma unei tranzacții estimate atunci la 100 de milioane de dolari.

În câțiva ani, imperiul Tofan, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari și aproximativ 16.000 de angajați, s-a prăbușit.

Omul de afaceri a relatat de mai multe ori că afacerea i-a fost sabotată, chiar „furată” de grupuri de interese și de o parte din oamenii apropiați, care l-ar fi trădat.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.360 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum a ajuns pulărăul patron acolo ar fi interesant de aflat. Că a crăpat nu interesează pe nimeni.

  2. & De verificat după multitudinea de relatări despre „pan-demie”, că abuzurile au fost dezincriminate, și despre cazurile de „pan-creatită”, la începutul pandemiei și ulterior, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger