AcasăNewsA murit Radu Călin Cristea. Mesajul colegilor din CNA

A murit Radu Călin Cristea. Mesajul colegilor din CNA

sursa foto: Radu Calin Cristea/Facebook

Scriitorul și jurnalistul Radu Călin Cristea s-a stins la vârsta de 65 de ani.

De aproximativ șapte ani, Cristea făcea parte din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului – CNA. Vestea plecării sale din această lume a fost primită cu tristețe de către colegii săi din cadrul acestei instituții, care au transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe adresat familiei greu încercate a celui care a fost Radu Călin Cristea.

”Consiliul Naţional al Audiovizualului deplânge dispariţia celui care a fost Radu Călin Cristea, personalitate marcantă a vieții culturale din România și membru CNA începând cu anul 2013.

Având o bogată activitate literară și jurnalistică, implicat în proiecte de anvergură culturală de-a lungul vieții, Radu Călin Cristea, membru al Uniunii Scriitorilor, a fost decorat cu Crucea Casei Regale a României. A obținut Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1984) și Marele Premiu „George Călinescu” (1985).

Radu Călin Cristea a fost, între iunie 1995 şi decembrie 2003, moderatorul „Actualităţii Româneşti”, emisiunea cu cea mai mare audienţă din istoria Europei Libere.

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului sunt alături de familia îndurerată și transmit sincere condoleanțe”, transmit reprezentanții CNA, pe site-ul forului.

Născut la Ineu, Radu Călin Cristea a terminat Facultatea de limba și literatura română-franceză, de la Universitatea București, și chiar a predat o perioadă franceză, șa școli din județul Bihor. Ulterior a fost corespondent al Radio Europa Liberă, director al Muzeului Literaturii, din București, director general interimar al TVR.

390 afisari

3 COMENTARII

  1. Un neomarxist progresist ordinar si un alogen slugaci pe la porti straine.Nu avem motive sa il regretam.Oricum de maine nu va mai vorbi nimeni de el

    • Marș la dick sugiuk! Nu mai scoate botu din dick alogene! Rozetar trist.Toți alogenii anti popor român sa va duceți după cristea ăsta alogen rozetar!

      • Eu sunt muribundul Anonim Alogen Kostea Sugiuk Tiraspol , am dat ultima bashina afionata si m-am bagat singur in coparseu , merg la tatuku Iosif ordonanta , m-a selectat ca am buzele ca piftia , o sa-i fac matanii evlavioase cu fruntea la buric si sugiukuri voluptoase la cavalul zbarlit . Pupici , am sa va tin la curentt cu nazdravaniil amoroase din iad , daca nu dau randament nu mai sug propolis , sug smoala ….hihihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger