AcasăNewsA murit Pavel Coruț

A murit Pavel Coruț

(sursa foto: Facebook/Pavel Corutz)

Pavel Coruț a părăsit această lume la vârsta de 72 de ani. Informația s-a aflat joi, 28 octombrie.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a lui Cătălin Berenghi, cel care a anunțat, joi la prânz, că „acum câteva ore a decedat Pavel Corut”.

Pavel Coruț s-a născut în iunie 1949, într-un sat din județul Iași – Glăvăneștii Vechi. Numele său le este cunoscut multora drept autor al unor romane precum „Quinta spartă”, „Fulgerul albastru” și „Dincolo de frontiere”. E de amintit și faptul că acesta a semnat și articole, în sfera jurnalismului, sub pseudonimul Paul Cernescu.

”Sunt liber cugetător”

A fost ofițer de informații și contrainformații, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române, până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către ministrul Apărării Naționale de la acel moment, Nicolae Militaru, conform Wikipedia. Mai mult, a fost fondator al Partidului Vieții Românești (PVR).

”Trăiesc într-un sat din județul Ilfov, din anul 2005. Nu am simpatii, nici antipatii politice. Nu mai cred că națiunea noastră va fi salvată de politicieni, ci de liber întreprinzători. Sunt liber cugetător. Cred numai în Dumnezeu și fac semnul sfânt al străbunilor noștri-crucea”, transmitea Pavel Coruț, într-un mesaj postat pe Facebook, în 25 august 2016.

author avatar
Andrei Coman