AcasăNewsA murit Mihai Carciog, parintele Evenimentului zilei

A murit Mihai Carciog, parintele Evenimentului zilei

Mihai Carciog, primul patron al Evenimentului zilei, a murit duminica la Viena, in varsta de 70 de ani. Carciog, exemplu de patron de presa pentru discretia si neimplicarea sa in continutul editorial, a murit dupa o lunga lupta cu cancerul, in capitata austriaca, acolo unde se stabilise de ceva timp. Trupul sau va fi adus miercuri in tara.

Nascut pe 1 octombrie 1940, Mihai Carciog a terminat Scoala postliceala tehnica de poligrafie si Institutul de Educaţie Fizica si Sport. Carciog a fost, inainte de 1989, linotipist la Combinatul Poligrafic Casa Scanteii, dispecer la Intreprinderea Poligrafica Filaret, sef serviciu tehnic la Editura Stiinţifica si Enciclopedica, tehnoredactor-sef la Editura Sport Turism si secretar de redacţie la Viaţa Romaneasca, Uniunea Scriitorilor.

Petrecandu-si toata viata de pana atunci in lumea tipariturilor, nu si-a putut imagina un alt domeniu mai potrivit pentru investitii, dupa 1990. De numele lui Mihai Carciog se leaga titluri sonore ale presei romanesti: a infiinţat revistele „Expres„, „Expres Magazin„, „Infractorul”, „Telegraf” – Constanţa, „Academia Caţavencu„, „Cuvantul„, „VIP”, posturile „Tele 7abc„, „SOTI Neptun”, „TV89 Timisoara” si, evident, „Evenimentul zilei„.

author avatar
A.P. Redactor
408 afisari

2 COMENTARII

  1. Da, a murit la Viena, dar nu de cancer!!! Nu a avut niciodata cancer, ci doar alte probleme de sanatate, cu care intr-adevar, s-a luptat!!! De multe ori a biruit boala, dar de data asta a fost ea mai tare decat el!
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

  2. Da,a fost un om deosebit dar din pacate sotia lui nu la respectat si pretuit deloc.Nici macar in ultima lui seara,cand era in AKH in Vienna ea n-a fost langa el. Mereu in clipele lui grele ea era peste tot dar nu langa el.Pacat ca el n-a meritat asta.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
    Condoliante celor care au fost cu adevarat prietenii lui si l-au sustinut mereu, celor care-i simt acum lipsa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger