AcasăNewsA murit Marc Rich, „stapanul din umbra al Romaniei”

A murit Marc Rich, „stapanul din umbra al Romaniei”

Foarte controversatul bancher Marc Rich, implicat pana peste cap in afacerile Romaniei, inainte si dupa 1989, a murit la varsta de 78 de ani in urma unui atac cerebral, in Elvetia.

Marc Rich a murit de atac cerebral

Cetatean american, israelian si spaniol, Rich a fost inculpat pentru fraude fiscale de sute de milioane de dolari, tranzactii  ilegale cu arme si petrol in tari supuse emabragoului, dar, in SUA, s-a bucurat de gratierea lui Bill Clinton in ultima zi de mandat la Casa Alba, in 2000. Dupa care acesta a regretat. Rich a facut parte din schema KGB de preluare a valorilor Partidului Comunist, iar in timpul lui Boris Eltin a „creat” panoplia de oligarhi rusi care au beneficiat de credite preferentiale in anii de „privatizare salbatica”.

Bancheri evrei straini ca Marc Rich, David Reuben, Gerry Lennard si Jerry Cligman au sprijinit afacerile din afara, impreuna cu sefii Directoratelor I, V si VI ale KGB, care au infiintat case de comert pentru valorificarea resurselor strategice: petrol, minerale, metale. Schema a fost „exportata” si in Romania, cu tot cu bancherul Marc Rich. Afacerile acestuia i-au atras numele de „stapanul din umbra al Romaniei”.

author avatar
Adina Mutar
4.423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger