AcasăNewsA murit Herbert Stein, fondatorul AutoItalia

A murit Herbert Stein, fondatorul AutoItalia

Herbert Stein a construit AutoItalia, singura firma care il concura cu adevarat pe magnatul Ion Tiriac

Herbert Stein, fondatorul AutoItalia, primul importator al marcilor grupului FIAT in Romania, a incetat din viata, au transmis, ieri, membrii companiei.

Herbert Stein a construit AutoItalia singura firma care il concura cu adevarat pe magnatul Ion Tiriac

„Herbert Stein a fost unul dintre pionierii businessului autohton, cu o puternica viziune asupra dezvoltarii pietei auto din Romania, investind cu mult entuziasm in aceasta industrie la inceputul anilor ’90. Datorita aptitudinilor sale, a construit o afacere de succes cu AutoItalia (…). Omul Herbert Stein a stiut sa fie mentor pentru generatii de angajati si i-a ajutat pe cei aflati in dificultate, ori de cate ori a avut aceasta posibilitate. Se incarca cu bucuria celor din jur sau, iar omenia este ceea ce nu i-a lipsit niciodata”, se arata in postarea angajatilor AutoItalia.

Omul de afaceri de origine israeliana Herbert Stein a fondat importatorul de autovehicule AutoItalia in anul 1993. La inceput, a adus in tara masini ale grupului FIAT, pentru ca apoi sa distribuie si autoturisme Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Maserati, SsangYong, motociclete Honda si vehicule de transport Segway. In anul 2011, AutoItalia, companie detinuta de Herbert si Dante Stein pana in primavara acelui an, a fost cumparata de Levy Group, companie din Tel Aviv detinuta de familia omului de afaceri Michael Levy, contra unei sume de peste 15 milioane de euro.

author avatar
Catalin Dumitrescu
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger