AcasăNewsA murit George Marinescu, prezentatorul telejurnalului din perioada comunista -VIDEO

A murit George Marinescu, prezentatorul telejurnalului din perioada comunista -VIDEO

foto: Adevarul

George Marinescu, unul dintre cei mai cunoscuti prezentatori ai buletinelor de stiri de dinainte de Revolutie, a murit. Marinescu s-a stins intr-o clinica privata din Capitala, anunta RealitateaTV.

foto: Adevarul

George Marinescu a dat citire stirilor jurnalului televiziunii publice vreme de 20 de ani, in perioada 1969-1989. Marinescu a ramas in memoria publica si pentru ca, la scurt timp dupa proclamarea Televiziunii Romane Libere, in decembrie 1989, rostea urmatoarea fraza: „Imi fac mea culpa in numele colegilor”.

Intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Adevarul, George Marinescu povestea cum a fost munca in televiziune, sub regimul comunist. „Era clar ca pe-atunci nu spuneai ce voiai tu, ci ce trebuia spus. Libertatea de exprimare este cel mai mare castig adus de Revolutie, exprimarea libera, dar nu orice prostie, sa fim bine intelesi. Cine spune ca azi nu mai exista cenzura se insala amarnic. Exista cenzura si la TF 1, si la TF 2, si la Antena nu stiu care din Germania, si la CNN. Este cineva care are puterea sa elimine stirile. Apoi, autocenzura este cel mai mare cenzor. Zici, ba, de asta nu sunt prea sigur si mai bine o scot. Nu este nicio rusine, peste tot e la fel!”, spunea Marinescu.

[youtube]zBvGX0FZTIQ[/youtube]

1.092 afisari

1 COMENTARIU

  1. dati-i numele, ce fel de clinica e asta in care mor oamenii??
    nu de alta dar sa stie pacientii ce vor sa aleaga intre clinici…
    sau intre viata si moarte…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger